Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Modernizări pe drumurile balastate
07.05.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 638

Fără drumuri balastate în județ, până în 2020. Este un obiectiv îndrăzneț, pe care Consiliul Județean vrea să îl ducă la bun sfârșit, pe fonduri europene, de la guvern sau din bugetul propriu. Din cei aproximativ 100 de kilometri de drum județean neasfaltat, aproape 45 sunt în lucru, iar o bună parte din tronsoanele rămase sunt cuprinse în proiecte de modernizare.


 Niciun tronson de drum județean din Olt nu va rămâne pietruit, balastat sau din pământ, până în 2020, și-au spus reprezentanții Consiliului Județean, care fac eforturi pentru a duce la îndeplinire acest angajament. Recent, aleșii județului au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un drum de aproape trei kilometri, la granița cu județul Dolj.
În total, în acest moment sunt în lucru 44,7 kilometri de drumuri județene balastate, pietruite sau din pământ și mai rămân nemodernizați încă 57,8 kilometri, pe mai multe tronsoane. Și pentru o parte dintre aceștia sunt proiecte realizate, aflate în diferite stadii de implementare, spun specialiștii Consiliului Județean. Reprezentanții instituției caută soluții financiare pentru fiecare tronson.

Proiectele mari de reabilitare a infrastructurii rutiere din județ, respectiv refacerea celor aproape 60 de kilometri din DJ 546, dar și cele derulate prin „Strategia Dunării”, cuprind și aceste porțiuni de drum care nu au fost vreodată asfaltate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018