Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primăria Slatina, planuri pentru salvarea centrului istoric
18.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1851

Centrul vechi al Slatinei, un loc de o valoare istorică și arhitecturală incontestabile, date de vechimea și frumusețea clădirilor de patrimoniu, este în atenția municipalității. Fără prea multe pârghii legislative de restaurare a imobilelor proprietate privată, autoritățile caută totuși soluții pentru finanțarea lucrărilor de refacere a fațadelor .


 Clădirile monument istoric din centrul vechi al Slatinei, care au atras atenția, de-a lungul timpului, regizorilor sau pictorilor, pentru imaginea pitorească pe care o oferă, nu pot fi lăsate să se degradeze. Pornind de la această idee, reprezentanții primăriei studiază mai multe variante prin care să ajute financiar proprietarii imobilelor, să își reabiliteze fațadele. Una dintre ele ar fi cea adoptată deja în alte orașe din România în care sunt clădiri de patrimoniu, respectiv decontarea de municipalitate a lucrărilor de restaurare, acestea urmând să fie achitate de proprietar în rate, în următorii ani. Însă deocamdată trebuie realizat și aprobat un regulament local în acest sens, un demers complex la care se lucrează încă. Până atunci, cei care dețin clădirile vor fi notificați să repare măcar zonele degradate, care s-ar putea prăbuși.
Astfel de notificări au mai fost trimise de autorități în trecut. Acum, ele vin la pachet cu facilitățile fiscale de care vor beneficia cei care își renovează clădirile. Eliberarea gratuită a certificatului de urbanism și autorizației de construire, în regim de urgență, în cel mult 15 zile.
De asemenea, clădirile istorice care au fațadele reabilitate vor beneficia de scutire de la plata imozitului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019