Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Primăria Slatina, planuri pentru salvarea centrului istoric
18.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1782

Centrul vechi al Slatinei, un loc de o valoare istorică și arhitecturală incontestabile, date de vechimea și frumusețea clădirilor de patrimoniu, este în atenția municipalității. Fără prea multe pârghii legislative de restaurare a imobilelor proprietate privată, autoritățile caută totuși soluții pentru finanțarea lucrărilor de refacere a fațadelor .


 Clădirile monument istoric din centrul vechi al Slatinei, care au atras atenția, de-a lungul timpului, regizorilor sau pictorilor, pentru imaginea pitorească pe care o oferă, nu pot fi lăsate să se degradeze. Pornind de la această idee, reprezentanții primăriei studiază mai multe variante prin care să ajute financiar proprietarii imobilelor, să își reabiliteze fațadele. Una dintre ele ar fi cea adoptată deja în alte orașe din România în care sunt clădiri de patrimoniu, respectiv decontarea de municipalitate a lucrărilor de restaurare, acestea urmând să fie achitate de proprietar în rate, în următorii ani. Însă deocamdată trebuie realizat și aprobat un regulament local în acest sens, un demers complex la care se lucrează încă. Până atunci, cei care dețin clădirile vor fi notificați să repare măcar zonele degradate, care s-ar putea prăbuși.
Astfel de notificări au mai fost trimise de autorități în trecut. Acum, ele vin la pachet cu facilitățile fiscale de care vor beneficia cei care își renovează clădirile. Eliberarea gratuită a certificatului de urbanism și autorizației de construire, în regim de urgență, în cel mult 15 zile.
De asemenea, clădirile istorice care au fațadele reabilitate vor beneficia de scutire de la plata imozitului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018