Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Consiliul Județean vrea Portul Corabia
01.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 907

Zona comercială a Portului Corabia, aflată în administrarea Ministerului Transporturilor, ar putea fi reabilitată, dacă ar fi preluată de Consiliul Județean. O inițiativă legislativă în acest sens a fost demarată la un moment dat, la nivel național, dar a fost abandonată. Autoritățile județene vor să reia discuțiile pe această temă, în speranța că vor atrage fonduri europene, pentru revigorarea acestei zone. Până atunci, ar trebuie să se realizeze lucrări de dragare a fluviului în acea zonă.


Cu excepția perioadelor din an în care nivelul Dunării crește semnificativ, barjele cu cereale nu pot acosta la Corabia. Astfel, agenții economici care își desfășoară activitatea în zona Portului au frecvent probleme cu transportul mărfurilor. Din acest motiv, un oraș cu potențial imens de dezvoltare bate pasul pe loc. Autoritățile județene, care au reușit să modernizeze portul turistic din Corabia, ar vrea să preia și zona comercială, aflată în prezent în administrarea Ministerului Transporturilor.
Marius Oprescu a mai explicat că, în perioada următoare, Consiliul Județean va relua demersurile pentru preluarea în administrare a zonei comerciale de la Dunăre, pentru reabilitarea căreia ar putea accesa fonduri europene. Între timp, Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați are în plin proces de derulare achiziția unui complex de dragaj, care va putea fi folosit pentru asigurarea accesului navelor la silozurile din port. Recent, primarul orașului Corabia, Iulică Oane, a fost prezent la ședința comitetului director a AFDJ Galați, în legătură cu începerea procesului de dragare a Dunării în zona orașului Corabia.
„Orașul Corabia, ca partener în acest proiect transfrontalier, va beneficia de programul de dragare a şenalului care poate să prevină şi erodarea malurilor, în cazul în care cotele Dunării cresc sau scad ca urmare a oscilaţiei debitelor, iar circulaţia vaselor pe Dunăre în zona oraşului Corabia să se facă în condiţii normale. Adresele trimise de Primăria Corabia și agenții economici din zona portului se pare ca au fost luate in considerare și iată că se face ceva în acest scop. Sperăm ca pe viitor sa nu mai întâmpinăm probleme cu accesul navelor în portul turistic sau cu accesul barjelor de cereale la silozurile din port”, a spus primarul din Corabia .
S-ar putea face și mai mult pentru transformarea acestei zone comerciale în port comercial. Sunt disponibile fonduri europene, pe acest segment, dar acestea pot fi accesate doar de administrațiile locale sau județene. Acest lucru s-a întâmplat deja cu Portul Turistic Corabia, a cărui reabilitare s-a finalizat la sfârșitul anului 2016, printr-un proiect derulat de Consiliul Județean. În acest moment, sunt înregistrate deja 42 de cereri din partea proprietarilor de nave de agrement și de pescuit, care vor andoca aici.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE