Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Opt localități din Olt, șanse pentru racordarea la gaze
13.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 5648

Consiliul Județean Olt se implică pentru racordarea la gaze a mai multor localități, traversate de magistrala Bulgaria- România-Ungaria-Austria. Proiectul este implementat de Ministerul Economiei, iar autoritățile județene au purtat deja primele discuții la nivel înalt despre acest demers. Pentru localitățile prin care trece conducta, racordarea la gaze ar fi un pas imens în dezvoltarea comunităților.


 O investiție foarte importantă, în valoarea totală de 560 de milioane de euro, care vizează patru țări din Europa, printre care și România, facilitează accesul la rețeaua de gaze naturale pentru opt localități din Olt. Magistrala BRUA, care va traversa Bulgaria, România, Ungaria și Austria, de amenajarea căreia se ocupă Ministerul Economiei, trece prin Corbu, Oporelu, Priseaca, Teslui, Strejești, Grădinari, Potcoava și Scornicești. Consiliul Județean face demersuri pentru ca aceste localități să fie racordate la gaze.

Primarii din localitățile traversate de magistrală, care nu beneficiază încă de gaze, sunt primii interesați de această investiție. Din bugetul local nu și-ar permite niciodată să plătească aducerea unei conducte în localitatea lor.
Reprezentanții Consiliului Județean vor urmări derularea acestui proiect amplu și vor avansa discuțiile cu Ministerul Economiei, pe măsură ce lucrările la amenajarea magistralei vor demara.

Magistrala de gaze va fi construită de Transgaz, operatorul sistemului național de transport. Secțiunea de pe teritoriul României are o lungime de 528 de kilometri. Pornește de la sud, din județul Giurgiu, spre vest, traversând județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Arad.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018