Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Pacienți mulți, pierderi uriașe la Spitalul Caracal
09.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 491

Spitalul Caracal a înregistrat pierderi de 150.000 lei, în primele două luni ale anului. Finanțarea oferită de Casa de Sănătate, potrivit grilei pentru o unitate de gradul IV, este insuficientă în comparație cu numărul mare de pacienți. Autoritățile au înaintat demersurile de obținere a unui grad superior și a unei finanțări în conformitate cu serviciile pe care le oferă.


 Potrivit clasificării realizate de Ministerul Sănătății, spitalele din categoria a IV-a deservesc populația locală, pentru afecțiuni cu grad mic de complexitate. Din această categorie face parte și Spitalul Municipal Caracal, unitate care oferă însă servicii pentru toată zona de sud a județului.
Conducerea spitalului, în colaborare cu autoritățile locale, au făcut demersuri pentru obținerea unui grad superior al unității medicale. Pentru asta e nevoie de un compartiment de psihiatrie, dar și de înființarea unor linii noi de gardă, la Ortopedie și Ginecologie.
Acum, Spitalul Municipal Caracal este asaltat de solicitări venite de la pacienți cu probleme de sănătate din toată zona de sud a județului. Bolnavii nu pot fi refuzați, însă unitatea medicală nu primește bani suficienți de la Casa de Sănătate pentru a acoperi toate aceste cheltuieli.
Cu pierderi de 150.000 lei acumulate în primele două luni din an, unitatea medicală riscă să intre în colaps, dacă numărul pacienților se va menține la un nivel atât de mare. Dacă va obține un grad superior, Spitalul Municipal Caracal va primi bani mai mulți din partea casei Naționale de Sănătate. Spitalele de categoria a III-a deservesc populația județului și doar ca excepție pacienți din județele limitrofe, pentru afecțiuni cu grad mediu de complexitate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018