Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pacienți mulți, pierderi uriașe la Spitalul Caracal
09.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 506

Spitalul Caracal a înregistrat pierderi de 150.000 lei, în primele două luni ale anului. Finanțarea oferită de Casa de Sănătate, potrivit grilei pentru o unitate de gradul IV, este insuficientă în comparație cu numărul mare de pacienți. Autoritățile au înaintat demersurile de obținere a unui grad superior și a unei finanțări în conformitate cu serviciile pe care le oferă.


 Potrivit clasificării realizate de Ministerul Sănătății, spitalele din categoria a IV-a deservesc populația locală, pentru afecțiuni cu grad mic de complexitate. Din această categorie face parte și Spitalul Municipal Caracal, unitate care oferă însă servicii pentru toată zona de sud a județului.
Conducerea spitalului, în colaborare cu autoritățile locale, au făcut demersuri pentru obținerea unui grad superior al unității medicale. Pentru asta e nevoie de un compartiment de psihiatrie, dar și de înființarea unor linii noi de gardă, la Ortopedie și Ginecologie.
Acum, Spitalul Municipal Caracal este asaltat de solicitări venite de la pacienți cu probleme de sănătate din toată zona de sud a județului. Bolnavii nu pot fi refuzați, însă unitatea medicală nu primește bani suficienți de la Casa de Sănătate pentru a acoperi toate aceste cheltuieli.
Cu pierderi de 150.000 lei acumulate în primele două luni din an, unitatea medicală riscă să intre în colaps, dacă numărul pacienților se va menține la un nivel atât de mare. Dacă va obține un grad superior, Spitalul Municipal Caracal va primi bani mai mulți din partea casei Naționale de Sănătate. Spitalele de categoria a III-a deservesc populația județului și doar ca excepție pacienți din județele limitrofe, pentru afecțiuni cu grad mediu de complexitate.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018