Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bugetul Slatinei, aprobat „de îndată”
09.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 868

Bugetul local al Slatinei a fost aprobat astăzi, într-o ședință organizată „de îndată”. Sumele destinate investițiilor sunt consistente, dacă ținem cont doar de faptul că există un excedent bugetar de anul trecut de 75 de milioane de lei. Alți 27 de milioane de lei, din cei 45 împrumutați anul trecut de la bancă, vor fi repartizați atât pentru reabilitarea termică a aproximativ 40 blocuri, cât și pentru sala polivalentă și sala de sport de la Școala „Vlaicu Vodă”, dar și pentru extinderea sistemului de supraveghere video.


Consilierii locali ai Slatinei au fost convocați în această dimineață, într-o ședință „de îndată”, să aprobe bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2018. Potrivit reprezentanților Direcției Generale Economice, în acest moment există un excedent bugetar de 75 de milioane de lei, bani încasați anul trecut și necheltuiți, care vor fi direcționați către investiții. Municipalitatea a stabilit lista de proiecte prioritare și sumele aferente acestora.
Investiții prioritare în 2018

Modernizarea străzilor - 20 milioane lei
Parc pe terenul Unității Militare - 10 milioane lei
Creșă și Grădiniță la Unitatea Militară - 10 milioane
Primarul Emil Moț a explicat că o bună parte din suma destinată investițiilor, respectiv 20 de milioane de lei, va fi folosită pentru modernizarea drumurilor. Pentru parcul de la Unitatea Militară vor fi alocate alte 10 milioane de lei și tot atâția bani vor fi necesari pentru construcția și dotarea creșei și grădiniței noi, tot pe terenul Unității Militare.

La capitolul „asfaltări”, autoritățile au inclus în lista de priorități pentru anul acesta 17 străzi, o parcare în cartierul Eugen Ionescu și refacerea trotuarelor pe Aleea Muncii. Documentația premergătoare acestor lucrări a fost aprobată în ședința de astăzi a Consiliului Local. Iată lista completă, a străzilor care vor fi asfaltate, făcută publică de reprezentanții Primăriei Slatina.
Străzi propuse pentru asfaltare în 2018

Dinu Lipatti
Emanoil Ionescu
Jianu
Ion Moroșanu
Horia
Griviței
Aleea Castanilor
Aleea Tineretului
Aleea Bradului
Zorilor
Vișinilor
Prunilor
Ogrăzii
Nucului
Lacului
Islazului
Boiangiului
Amenajare parcare cartier Eugen Ionescu
Reabilitare trotuare, zona Aleea Muncii
Autoritățile au stabilit lista cu investițiile care vor fi dezvoltate din fondurile contractate de municipalitate de la bancă. Iată lista cu obiectivele și sumele aferente.
Investiții derulate din creditul intern

- construire sală sport școala gimnazială Vlaicu Vodă din municipiul Slatina- 2.500.000 lei
- extindere sistem supraveghere video în municipiul Slatina- 2.000.000 lei
- sistem de irigații zona Club Nautic - 1.000.000 lei
- modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina (Bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu, Strada Pitești, Strada Oituz) - 4.000.000 lei

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE