Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Construcția drumului expres, o certitudine
16.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2988

Două din cele patru tronsoane ale Drumului Expres Craiova-Pitești au proiectanți și constructori desemnați, iar lucrările ar putea începe până la sfârșitul acestui an, a anunțat astăzi vicepremierul Paul Stănescu. Acesta a mai precizat că, din punctul său de vedere, nu se mai poate întâmpla ceva care să stopeze acest proiect important de infrastructură.


 Industria din Slatina se dezvoltă de la un an la altul. Mari companii europene își extind capacitățile de producție, dar, pentru a deveni o zonă și mai atractivă pentru investitori, Oltul are nevoie și de o infrastructură rutieră potrivită. Reprezentanții Guvernului dau asigurări că proiectul de amenajare a Drumului Expres Craiova Pitești avansează rapid.
Primul tronson al drumului expres Craiova – Pitești va avea o lungime de 17 km și ar urma să fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești. Cel de al doilea tronson, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de km și urmează să fie construit între limita județelor Dolj și Olt și limita județelor Olt și Argeș. Cel de al doilea Tronson va traversa teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare. Drumul expres ar putea fi amenajat mult mai rapid, dacă legea achizițiilor publice nu ar mai permite atâtea blocaje cauzate de contestații.
Guvernul are un proiect de simplificare a legii achizițiilor publice, astfel încât autoritățile locale să poată atribui mai rapid contracte pentru lucrările care au o valoare mai mică de aproximativ 900.000 lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE