Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Construcția drumului expres, o certitudine
16.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2927

Două din cele patru tronsoane ale Drumului Expres Craiova-Pitești au proiectanți și constructori desemnați, iar lucrările ar putea începe până la sfârșitul acestui an, a anunțat astăzi vicepremierul Paul Stănescu. Acesta a mai precizat că, din punctul său de vedere, nu se mai poate întâmpla ceva care să stopeze acest proiect important de infrastructură.


 Industria din Slatina se dezvoltă de la un an la altul. Mari companii europene își extind capacitățile de producție, dar, pentru a deveni o zonă și mai atractivă pentru investitori, Oltul are nevoie și de o infrastructură rutieră potrivită. Reprezentanții Guvernului dau asigurări că proiectul de amenajare a Drumului Expres Craiova Pitești avansează rapid.
Primul tronson al drumului expres Craiova – Pitești va avea o lungime de 17 km și ar urma să fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești. Cel de al doilea tronson, format din două loturi, va avea o lungime de 39,85 de km și urmează să fie construit între limita județelor Dolj și Olt și limita județelor Olt și Argeș. Cel de al doilea Tronson va traversa teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare. Drumul expres ar putea fi amenajat mult mai rapid, dacă legea achizițiilor publice nu ar mai permite atâtea blocaje cauzate de contestații.
Guvernul are un proiect de simplificare a legii achizițiilor publice, astfel încât autoritățile locale să poată atribui mai rapid contracte pentru lucrările care au o valoare mai mică de aproximativ 900.000 lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018