Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Clădirile Armatei, reabilitate
14.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 771

Primăria Slatina va reabilita imobilul de pe strada Drăgănești, al fostei Garnizoane Slatina, care va deveni cămin de tranzit pentru angajații Armatei. Investiția va fi realizată, conform noului protocol semnat de municipalitate cu Ministerul Apărării Naționale, în locul celor 48 de locuințe care ar fi trebuit construite, potrivit vechiului contract. Administrația locală va restaura și imobilul monument istoric de pe strada Ionașcu, unde funcționa Cercul Militar.


 Potrivit obligațiilor asumate de autoritățile din Slatina în 2012, primăria ar fi trebuit să investească în construirea unui număr de 48 de locuințe, care să fie predate apoi Ministerului Apărării, pentru a fi folosite de militarii din Slatina. Cum în oraș au rămas puține cadre militare, reprezentanții municipalității au convenit, împreună cu cei ai Armatei, să renunțe la această obligație. Va fi reabilitată, în schimb, clădirea militară de pe strada Drăgănești.
În noul contract, renegociat o dată cu preluarea terenului fostei unități militare, s-au păstrat obligațiile legate de restaurarea clădirii de pe strada Ionașcu, în care desfășoară diferite activități cadrele militare în rezervă. Un studiu de fezabilitate mai vechi indică însă o valoarea a investiției mare, de peste 7,5 milioane lei.
Primăria Slatina are termen până în 2022 să amenajeze un ansamblu multifuncțional, cu parc, zonă comercială și locuințe, dar și să reabiliteze cele două clădiri ale Armatei, în schimbul terenului din zona gării.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024