Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Slatina: Investiții prioritare pentru 2018
14.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 502

Primăria Slatina a stabilit lista cu proiectele de investiții realizate din creditul intern, contractat de autorități anul trecut. Sunt 27 de milioane de lei, din cei 45 împrumutați, care vor fi repartizați atât pentru reabilitarea termică a aproximativ 40 blocuri, cât și pentru sala polivalentă și sala de sport de la Școala „Vlaicu Vodă”, dar și pentru extinderea sistemului de supraveghere video.


 Înainte să aprobe bugetul general de venituri și cheltuieli al Slatinei, autoritățile au stabilit lista cu investițiile care vor fi dezvoltate din fondurile contractate de municipalitate de la bancă. Iată lista cu obiectivele și sumele aferente.
- construire sală sport școala gimnazială Vlaicu Vodă din municipiul Slatina- 2.500.000 lei
- extindere sistem supraveghere video în municipiul Slatina- 2.000.000 lei
- sistem de irigații zona Club Nautic - 1.000.000 lei
- modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina (Bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu, Strada Pitești, Strada Oituz) - 4.000.000 lei
La sala de sport de la Școala „Vlaicu Vodă”, ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în perioada imediat următoare, când se va încălzi afară. La fel și în cazul sistemului de irigații care trebuie amenajat pentru întreținerea spațiilor verzi de la Clubul Nautic. Pentru proiectele de reabilitare termică a blocurilor, Primăria Slatina a alocat suma de peste 9,5 milioane lei. Cu acești bani vor fi anvelopate, în acest an, imobilele incluse în cererile de finanțare II, V și VII, aproximativ 40 de blocuri. În aceeași listă, autoritățile au mai prevăzut fonduri și pentru cofinanțarea lucrărilor la sala polivalentă, investiției derulată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, blocată însă după ce firma care a câștigat licitația de execuție a intrat în insolvență. În total, 27 de milioane de lei, din cei 45 contractați anul trecut ca împrumut, pot fi folosiți pentru achitarea facturilor către firmele care vor realiza aceste investiții, în 2018.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018