Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Caracalul, buget de 23 de milioane pentru investiții
13.02.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 101

Caracalul va avea un buget de 23 de milioane de lei pentru investițiile din 2018. Suma este cu patru milioane mai mare decât cea de anul trecut, spun reprezentanții municipalității. Banii vor fi suficienți pentru plata cofinanțărilor la proiecte, dar și pentru alte investiții. Prioritățile vor fi stabilite în funcție de dorințele cetățenilor, parteneri de încredere ai autorităților locale, atunci când vine vorba de trasarea direcțiilor de dezvoltare pentru oraș.


 Primăria Caracal a stabilit bugetul de investiții pentru anul acesta. Suma, rezultată în urma noii formule de calcul adoptate de Guvern, este mai mare decât cea de anul trecut. În total, 23 de milioane de lei vor fi dedicați dezvoltării orașului. Jumătate din sumă este rezervată pentru contribuțiile pe care municipalitatea le are de achitat pentru proiectele cu finanțare externă. Restul, au fost repartizați în funcție de propunerile cetățenilor.
Chiar și cu aceste sume în plus, bugetul Caracalului nu este suficient de generos pentru a realiza, într-un timp scurt, tot ce ar fi nevoie în oraș.
Iar dacă autoritățile vor manifesta deschidere în discuțiile cu cetățenii, oamenii vor înțelege exact ce și cât se poate face în orașul lor.
Primăria Caracal a semnat deja contracte de finanțare pentru modernizarea Bibliotecii Municipale, Muzeului Romanațiului și Casei Memoriale Iancu Jianu, modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul Municipal și reabilitarea termică a unității medicale. Toate necesită cofinanțare din bugetul local.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018