Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Parchezi pe trotuar, scoți bani din buzunar
10.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2817

Polițiștii de la Serviciul Rutier Slatina le-au declarat război șoferilor care parchează autoturismele neregulamentar pe trotuar. În ultimele zile, patru conducători auto care au blocat trotuarul cu mașinile au fost sancționați de polițiștii rutieri cu amendă de 435 de lei fiecare.


 Polițiștii Biroului Rutier Slatina au intensificat acțiunile pentru siguranța pietonilor și pentru respectarea normelor privind legislația rutieră. Patru persoane au fost sancționate în ultimele zile, cu amendă în valoare de 435 lei fiecare, pentru faptul că au parcat neregulamentar, pe trotuar, în municipiul Slatina. Doi sunt din localitate, unul din București, iar altul din Craiova.
„Întrucât persoanele sancționate au invocat faptul că nu au avut cunoștință despre faptul că este interzis să parcheze în astfel de condiții, aducem la cunoștință cetățenilor faptul că necunoașterea legislației nu îi absolvă de răspundere”, precizează polițiștii într-un comunicat de presă.
Vechea prevedere stabilea că „este interzisă oprirea voluntară, pe trotuar, dacă nu se asigură un spațiu de cel puțin 1 metru pentru circulația pietonilor". Acest tip de abatere este sancționată cu 2-3 puncte amendă și 2 puncte penalizare.
„Reamintim conducătorilor auto faptul că prevederile articolului 142, lit.n din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice au fost modificate în sensul că «este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări în acest sens, respectiv indicatoare sau marcaje rutiere specifice»(cu avizul prealabil al poliției rutiere)”, se arată în comunicatul Poliției.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018