Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Apărarea de inundații, o prioritate pentru SGA Olt
10.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 122

Monitorizează în permanență zonele în care au avut loc inundații în trecut și caută resurse pentru a executa noi lucrări de apărare. Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt au o listă cu proiecte de investiții, aflate în diferite stadii de execuție, pentru care solicită finanțare de la bugetul de stat. Regularizarea Oltețului, la Iancu Jianu, se va finaliza anul acesta.


Chiar dacă inundațiile nu au mai creat mari probleme în județ, în ultimul an, Sistemul de Gospodărire a Apelor continuă să promoveze mai multe proiecte de apărare, astfel încât, pe viitor, efectele revărsării apelor să fie diminuate considerabil. O investiție începută în 2009, care se va încheia anul acesta, este regularizarea Oltețului, la Iancu Jianu.

O investiție importantă, care va apăra Balșul de revărsarea apelor, are nevoie de finanțare pentru elaborarea proiectului tehnic și apoi pentru execuție.
Pe lista de investiții pentru apărarea de inundații mai sunt și alte lucrări, cu studii de fezabilitate elaborate, avizate, cu indicatori tehnico-economici aprobați.
Tot în stadiu avansat din punct de vedere al documentației sunt regularizarea pârâului Cungrea, pe sectorul Dobroteasa-Sâmburești și regularizarea pârâului Milcov, din comuna Milcov.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018