Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Slatina: Primii la plata impozitelor
08.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1414

A fost prima zi în care s-au încasat impozitele locale pentru anul 2018, la Direcția Economică Slatina. Casieriile au fost asaltate de contribuabilii care au vrut să își achite din timp datoriile. Cei mai mulți au plătit pentru tot anul, ca să beneficieze de reducerea de 10%. La Slatina, valoarea impozitelor este aceeași ca și anul trecut, pentru majoritatea categoriilor de proprietăți. Reduceri semnificative vor fi pentru persoanele fizice care dețin apartamente autorizate ca spații comerciale.


 Slătinenii își pot plăti, începând de astăzi, impozitele pe clădiri, terenuri și mașini pentru anul 2018. Mulți contribuabili au vrut să își achite din timp datoriile, așa că au venit de dimineață la Direcția Economică. Și-au luat bonuri de ordine și au așteptat să fie chemați la casierie, fără să fie nevoiți să stea la coadă. Oamenii au mărturisit că, în fiecare an, la început, își plătesc impozitul integral. În acest fel beneficiază și de o reducere de 10%.
Cei care au avut de plătit amenzi, au fost nevoiți să și le achite mai întâi pe acestea, înainte să poată plăti impozitele pe proprietăți. A fost și cazul domnului Marin Joia, slătinean care a ajuns în situația să agreseze un bărbat care îi furase bagajul, în Gara de Nord. Chiar dacă este revoltat că a fost sancționat de oamenii legii, bărbatul a venit să își achite datoriile.
Majoritatea impozitele pe clădiri, terenuri și autoturisme au aceeași valoare ca anul trecut. S-au redus la jumătate impozitele pentru locuințele autorizate ca spații comerciale, deținute de persoane fizice. De asemenea, proprietarii de terase care au construcții amenajate pe domeniul public vor plăti taxe de cinci ori mai mici față de anii trecuți, pe perioada iernii, atunci când în spațiile respective nu sunt înregistrate activități economice.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Sancțiuni în perioada de prohibiție

A început perioada de prohibiție, dar braconierii nu au nicio limită. Jandarmii și reprezentanții Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt au depistat, săptămâna aceasta, mai multe persoane care pescuiau ilegal. Au fost aplicate sancțiuni, iar uneltele de pescuit au fost confiscate. Autoritățile spun că vor intensifica acțiunile de control în această perioadă de prohibiție, atât ziua, cât și pe timp de noapte, pentru diminuarea braconajului pe râul Olt.
13 Apr 2018