Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Liber la capturarea animalelor
12.12.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 522

Consilierii locali ai Slatinei au aprobat ieri regulamentul care permite capturarea animalelor de pe domeniul public. Între timp, Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân, care se va ocupa și de ridicarea cailor și altor animale, se organizează pentru a începe această activitate cel mai probabil din luna ianuarie. Regulamentul are drept scop descurajarea slătinenilor care își lasă animalelor libere la păscut pe străzile din oraș. Ei riscă amenzi de până la 2.500 lei.


Cu regulamentul aprobat de Consiliul Local, Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din Slatina poate trece și la capturarea celorlalte animale lăsate libere pe străzi de proprietarii lor.
După această aprobare din partea consilierilor locali, reprezentanții adăpostului vor începe amenajarea spațiilor pentru cazare animalelor capturate.
Remorca amenajată special pentru transportul animalelor în siguranță a fost achiziționată deja. Va mai fi nevoie însă de personal suplimentar care să îngrijească așa cum trebuie caii, vacile, oile și caprele capturate. În acest sens, se vor angaja trei muncitori calificați. De asemenea, va fi nevoie de un consilier juridic și de un inspector de specialitate care să asigure procedurile legale de revendicare sau intrare a animalelor în patrimoniul statului, după caz.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024