Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: 70% din imobile, cadastrate până în 2019
06.12.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 535

Până în august 2019, 70% dintre casele și terenurile din județ vor avea cărți funciare. Este o estimare realizată de specialiștii Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în contextul în care județul Olt este în continuare pe primul loc la nivel național ca număr de imobile incluse în Programul Național de Cadastru și Carte Funciară. Până acum, în cadrul acestui program au fost emise aproximativ 80.000 de cărți funciare gratuite în Olt.


 În cinci comune din Olt, Valea Mare, Iancu Jianu, Brebeni, Vișina Nouă și Vișina, oamenii beneficiază de cărți funciare pentru toate terenurile și clădirile. De asemenea, în alte 97 de localități, primăriile au semnat contracte de prestări servicii pentru efectuarea de cărți funciare pentru terenurile extravilane. Toate aceste activități, derulate în cadrul Programului Național de Cadastru și carte Funciară, situează județul Olt pe primul loc la nivel național.
Aproape jumătate din numărul total de imobile înregistrate sistematic la nivelul întregului județ au beneficiat de cărți funciare în cadrul acestui program național, potrivit unei statistici a Oficiului Județean de Cadastru.

Programul de cadastru avansează rapid, majoritatea primăriilor având în derulare contracte de prestări servicii pentru extravilane.
Primarul din Vișina Veche, Gelu Marița, a explicat că, în comuna sa, pentru implementarea programului de cadastru, s-a lucrat intens timp de câțiva ani. Dar acum, când își primesc documentele de proprietate, oamenii pot spune că au salvat câteva mii de lei fiecare, bani pe care, în lipsa acestui program, ar fi trebuit să îi scoată din buzunar.
În toate comunele care au beneficiat de cadastru fără să plătească, proprietarii vor avea gratuitate și la dezbaterea taxei de succesiune.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE