Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Investiții din economii și fonduri europene
06.12.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 191

Cu bani din bugetul propriu, alocați cu chibzuință, din economii, dar și din fonduri europene, Consiliul Județean Olt reușește să bifeze și anul acesta investiții importante pentru locuitorii județului. Cele mai mari sume au fost alocate către Spitalul Județean, pentru investiții, dar și primăriilor din mediul rural. Tot în 2017, Consiliul Județean a reușit să atragă 32 de milioane de euro din bugetul Uniunii Europene.


Într-un județ mic, aflat într-o regiune săracă, investițiile sunt cel mai important pilon al dezvoltării. Cum bugetul Consiliului Județean este de fiecare dată insuficient pentru a acoperi acest capitol, autoritățile au stabilit prioritățile și au calculat cu precizie banii alocați. Spitalul Județean a primit 11 milioane de lei, pentru dotări și renovări. Sume importante au ajuns și în comune, pentru susținerea proiectelor de dezvoltare.
Sume consistente, tot pentru investiții, au fost atrase de autoritățile județene din fonduri europene. Până acum au fost semnate contracte de finanțare pentru Drumul Județean 546, Dăneasa-Slatina Verguleasa și pentru restaurarea clădirii monument istoric a Episcopiei Slatinei, Casa Fântâneanu.
Pe lista de proiecte a Consiliului Județean care vor primi finanțare europeană în perioada imediat următoare sunt două drumuri județene, pe o distanță de aproximativ 80 de kilometri, cu o valoare totală de 60 de milioane. De asemenea, sediile a șapte instituții publice, inclusiv cea a Spitalului Județean vor fi reabilitate termic, tot pe fonduri europene, proiectele fiind depuse pentru a primi finanțare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Dan Mihai și-a riscat viața pentru o altă viață

O tânără de 18 ani a fost salvată, sâmbătă, de la înec de un membru al Clubului Slatina Running, care se afla la alergat în zonă. Acesta a fost felicitat și premiat, astăzi, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe festive. Tânăra, cunoscută cu afecțiuni psihice, este acum internată în spital și se află în afara oricărui pericol. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
11 Dec 2017