Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Investiții din economii și fonduri europene
06.12.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 204

Cu bani din bugetul propriu, alocați cu chibzuință, din economii, dar și din fonduri europene, Consiliul Județean Olt reușește să bifeze și anul acesta investiții importante pentru locuitorii județului. Cele mai mari sume au fost alocate către Spitalul Județean, pentru investiții, dar și primăriilor din mediul rural. Tot în 2017, Consiliul Județean a reușit să atragă 32 de milioane de euro din bugetul Uniunii Europene.


Într-un județ mic, aflat într-o regiune săracă, investițiile sunt cel mai important pilon al dezvoltării. Cum bugetul Consiliului Județean este de fiecare dată insuficient pentru a acoperi acest capitol, autoritățile au stabilit prioritățile și au calculat cu precizie banii alocați. Spitalul Județean a primit 11 milioane de lei, pentru dotări și renovări. Sume importante au ajuns și în comune, pentru susținerea proiectelor de dezvoltare.
Sume consistente, tot pentru investiții, au fost atrase de autoritățile județene din fonduri europene. Până acum au fost semnate contracte de finanțare pentru Drumul Județean 546, Dăneasa-Slatina Verguleasa și pentru restaurarea clădirii monument istoric a Episcopiei Slatinei, Casa Fântâneanu.
Pe lista de proiecte a Consiliului Județean care vor primi finanțare europeană în perioada imediat următoare sunt două drumuri județene, pe o distanță de aproximativ 80 de kilometri, cu o valoare totală de 60 de milioane. De asemenea, sediile a șapte instituții publice, inclusiv cea a Spitalului Județean vor fi reabilitate termic, tot pe fonduri europene, proiectele fiind depuse pentru a primi finanțare.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018

Planuri pentru Baza sportivă de la Școala 5

Baza sportivă de lângă Școala 5 ar putea redeveni locul în care copiii și tinerii din Slatina să joace fotbal, cum jucau cu ani în urmă. Terenul și tribunele, lăsate în paragină, aparțin Ministerului Tineretului și Sportului, dar municipalitatea speră într-o schimbare a legislației, care să permită preluarea acestor baze. La Slatina, primăria vrea să refacă terenul și tribunele, după ce va amenaja sub ele o parcare.
23 Mai 2018