Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Consiliul Județean Olt dă bani pentru drumuri
23.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1141

Consiliul Județean împarte bani pentru modernizarea și repararea drumurilor. Sumele au fost repartizate în funcție de lucrările urgente necesare în fiecare localitate. Pe lângă aceste investiții, autoritățile județene vor participa cu fonduri și la un proiect mai mare de infrastructură, derulat pe fonduri europene, pentru tronsonul din drumul județean 643, cuprins între Bobu, Voineasa și Balș.


Modernizarea infrastructurii rutiere este pe lista de priorități a Consiliului Județean Olt. Astfel, în ședința de ieri, consilierii au aprobat un proiect de repartizare a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată, pentru drumuri. Sunt incluse pe listă nouă localități, cu sume cuprinse între 100.000 lei și 300.000 lei. Corabia, Drăgănești Olt și Piatra Olt au primit cele mai mari sume.
Pe lângă aceste sume pentru reparații, Consiliul Județean va sprijini și un proiect mai amplu de infrastructură, derulat pe fonduri europene. Acesta are o valoare de peste 56 de milioane de lei, cu o cofinanțare din bugetul județean de aproape trei milioane.
Celălalt proiect pentru drumuri care ar urma să primească finanțare europeană se referă la drumul județean 642, pe tronsonul Dobrosloveni-Giuvărăști. În afară de aceste proiecte derulate în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, Consiliul Județean Olt are în implementare încă o investiție mare de modernizare a drumului județean 546, Dăneasa-Slatina-Verguleasa. În acest caz, contractul de finanțare, în valoare de 28 de milioane de euro, a fost semnat. În această perioadă se fac demersuri pentru stabilirea proiectantului și a firmei care va executa lucrările.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE