Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Pavaje tactile în stațiile de autobuz
14.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 3001

Toate stațiile de autobuz din Slatina vor fi prevăzute cu pavaje tactile, care să îi ajute pe nevăzători să identifice zona în care se află. Montarea lor a început astăzi, pe rutele principale. De anul viitor vom fi amplasate astfel de sisteme și la trecerile de pietoni, astfel încât Slatina să respecte cerințele de siguranță rutieră pentru persoanele cu dizabilități.


 Stațiile de autobuz din Slatina vor fi prevăzute cu pavaje tactile, care îi vor ajuta pe nevăzători să se orienteze, atunci când circulă cu autobuzul.
Pavajul cuprinde două benzi cu model diferit, care creează o zonă de siguranță pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
După ce toate stațiile de autobuz vor avea acest tip de pavaj, proiectul va fi extins și la trecerile de pietoni.
Potrivit legislației europene în domeniu, autoritățile locale au obligația să monteze astfel de pavaje, pentru a le asigura și nevăzătorilor accesul la transportul public. Tot în această perioadă, Primăria Slatina se pregătește să semneze și un nou tip de contract cu prestatorul serviciilor de transport public, Loctrans, aceasta fiind o condiție importantă impusă de Uniunea Europeană pentru accesarea de fonduri pentru infrastructură.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018