Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Pavaje tactile în stațiile de autobuz
14.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2978

Toate stațiile de autobuz din Slatina vor fi prevăzute cu pavaje tactile, care să îi ajute pe nevăzători să identifice zona în care se află. Montarea lor a început astăzi, pe rutele principale. De anul viitor vom fi amplasate astfel de sisteme și la trecerile de pietoni, astfel încât Slatina să respecte cerințele de siguranță rutieră pentru persoanele cu dizabilități.


 Stațiile de autobuz din Slatina vor fi prevăzute cu pavaje tactile, care îi vor ajuta pe nevăzători să se orienteze, atunci când circulă cu autobuzul.
Pavajul cuprinde două benzi cu model diferit, care creează o zonă de siguranță pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
După ce toate stațiile de autobuz vor avea acest tip de pavaj, proiectul va fi extins și la trecerile de pietoni.
Potrivit legislației europene în domeniu, autoritățile locale au obligația să monteze astfel de pavaje, pentru a le asigura și nevăzătorilor accesul la transportul public. Tot în această perioadă, Primăria Slatina se pregătește să semneze și un nou tip de contract cu prestatorul serviciilor de transport public, Loctrans, aceasta fiind o condiție importantă impusă de Uniunea Europeană pentru accesarea de fonduri pentru infrastructură.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018