Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Slatina 650, aniversare de colecție
13.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1696

Primăria Slatina se pregătește pentru o aniversare de colecție, la 650 de ani de atestară documentară a orașului. Autoritățile vor să implice cât mai mulți slătineni în această manifestare care trebuie să rămână în istoria orașului. Astăzi s-a întrunit un grup de lucru, format din oameni de cultură, istorici, jurnaliști și reprezentanți ai municipalității, care au venit și cu primele propuneri pentru organizarea acestui eveniment.


 Primarul Slatinei, Emil Moţ, a invitat astăzi la discuţii slătineni care au un cuvânt de spus despre istoria oraşului. Vrea să adune cât mai multe opinii despre modul în care vom sărbători anul viitor, în ianuarie, 650 de ani de atestare documentară.
Cu atâţia oameni valoroşi provocaţi la dezbatere, propunerile au venit imediat. Să fie realizată o medalie jubiliară, care să amintească de acest eveniment.
O revistă aniversară ar trebui să ajungă la fiecare familie din Slatina. Să avem cu toţii în casă o broşură care să amintească de acest moment important din istoria oraşului.
Un imn al Slatinei, compus de Olguţa Lupu, profesor de teoria muzicii la Universitatea Naţională de Muzică, ar putea fi promovat la aceste manifestări.
O altă propunere venită din partea directorului Muzeului Judeţean Olt, Laurenţiu Guţică, se referă la ridicarea unui monument care să fie un simbol al Slatinei. Edilul a fost încântat de toată implicarea de care au dat dovadă membrii grupului de lucru, pentru organizarea unui eveniment marcant în istoria oraşului.
Grupul de lucru se va reuni periodic, astfel încât, până pe 5 decembrie, să fie conturat un calendar clar al evenimentului programat pentru ianuarie 2018.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018