Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Slatina 650, aniversare de colecție
13.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1720

Primăria Slatina se pregătește pentru o aniversare de colecție, la 650 de ani de atestară documentară a orașului. Autoritățile vor să implice cât mai mulți slătineni în această manifestare care trebuie să rămână în istoria orașului. Astăzi s-a întrunit un grup de lucru, format din oameni de cultură, istorici, jurnaliști și reprezentanți ai municipalității, care au venit și cu primele propuneri pentru organizarea acestui eveniment.


 Primarul Slatinei, Emil Moţ, a invitat astăzi la discuţii slătineni care au un cuvânt de spus despre istoria oraşului. Vrea să adune cât mai multe opinii despre modul în care vom sărbători anul viitor, în ianuarie, 650 de ani de atestare documentară.
Cu atâţia oameni valoroşi provocaţi la dezbatere, propunerile au venit imediat. Să fie realizată o medalie jubiliară, care să amintească de acest eveniment.
O revistă aniversară ar trebui să ajungă la fiecare familie din Slatina. Să avem cu toţii în casă o broşură care să amintească de acest moment important din istoria oraşului.
Un imn al Slatinei, compus de Olguţa Lupu, profesor de teoria muzicii la Universitatea Naţională de Muzică, ar putea fi promovat la aceste manifestări.
O altă propunere venită din partea directorului Muzeului Judeţean Olt, Laurenţiu Guţică, se referă la ridicarea unui monument care să fie un simbol al Slatinei. Edilul a fost încântat de toată implicarea de care au dat dovadă membrii grupului de lucru, pentru organizarea unui eveniment marcant în istoria oraşului.
Grupul de lucru se va reuni periodic, astfel încât, până pe 5 decembrie, să fie conturat un calendar clar al evenimentului programat pentru ianuarie 2018.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018