Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Fără sensuri unice pe Libertății și Cornișei?
10.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2364

Circulație în ambele sensuri pe Libertății și Cornișei, păstrarea sensului unic pe strada Primăverii. Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect aflat în consultare publică pe site-ul Primărie Slatina. Cetățenii pot studia propunerile autorităților și pot vota „pentru” sau „împotriva” acestor modificări. Înainte de decizia finală se va efectua însă un studiu de trafic, iar cetățenii din zonele vizate vor fi chemați să își spună punctul de vedere.


 Ar fi mai bine fără sensuri unice pe străzile Libertății și Cornișei din Slatina? Cetățenii sunt invitați de autorități să studieze această variantă de trafic și să își spună punctul de vedere, într-un sondaj de opinie. Toate detaliile legate de modificările care s-ar impune dacă s-ar reveni la circulația în ambele sensuri pe cele două străzi sunt prezentate la secțiunea „Consultare publică”, pe site-ul Primăriei Slatina.
Modificările se referă, mai exact, la străzile Cornișei și Libertății, în prezent străzi cu sens unic. Autoritățile îi întreabă pe cetățeni dacă susțin circulația în ambele sensuri, pe cele două rute, astfel:
Ieșirea spre municipiul Pitești se va desfășura pe două trasee
- Magazinul Universal Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Libertății – Strada Cornișei
- Magazinul Universal Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Primăverii – Strada Cornișei, traseul actual
Pentru a fi puse în aplicare, aceste modificări presupun și alte modificări în trafic. Astfel, pe Unirii ar trebui să se circule în ambele sensuri, iar timpii semafoarelor se vor modifica. De asemenea, în intersecțiile Bulevardului A. I Cuza cu Libertății și Strada Cireașov cu strada Strada Cornișei se va amenaja câte o insulă pentru staționarea pietonilor până la apariția culorii verde a semaforului. Strada Primăverii rămâne, în continuare, stradă cu sens unic. Sondajul de opinie va rămâne pe site-ul Primăriei Slatina toată luna noiembrie. Apoi, dacă rezultatul lui va arăta că oamenii vor desființarea sensurilor unice, se va face un studiu de trafic în acest sens. Iar cetățenii care locuiesc pe cele două străzi vor fi chemați la dezbatere publică.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Se construiește un bloc ANL pentru medici

Agenția Națională pentru Locuințe a desemnat constructorul și proiectantul pentru ridicarea unui bloc ANL de 20 de locuințe, în Slatina. Imobilul va fi construit din bani de la Guvern și va fi oferit spre închiriere cadrelor medicale din Sănătate. Primăria Slatina va asigura, din bugetul local, fondurile pentru rețelele de utilități. Un proiect în acest sens va fi supus aprobării Consiliului Local, în următoarea ședință.
21 Mar 2018

Mobilizare generală pentru asocierea fermierilor

Reprezentanți din conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dar și ai celorlalte instituții din domeniul agricol au luat parte la o dezbatere interactivă cu fermierii din Olt. Principala temă a fost asocierea producătorilor, în vederea accesării de fonduri pentru construirea depozitelor de legume și fructe. De aici, asigurarea desfacerii la un preț mai bun, dar și livrarea producției către supermarketuri.
15 Mar 2018