Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Fără sensuri unice pe Libertății și Cornișei?
10.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 2356

Circulație în ambele sensuri pe Libertății și Cornișei, păstrarea sensului unic pe strada Primăverii. Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect aflat în consultare publică pe site-ul Primărie Slatina. Cetățenii pot studia propunerile autorităților și pot vota „pentru” sau „împotriva” acestor modificări. Înainte de decizia finală se va efectua însă un studiu de trafic, iar cetățenii din zonele vizate vor fi chemați să își spună punctul de vedere.


 Ar fi mai bine fără sensuri unice pe străzile Libertății și Cornișei din Slatina? Cetățenii sunt invitați de autorități să studieze această variantă de trafic și să își spună punctul de vedere, într-un sondaj de opinie. Toate detaliile legate de modificările care s-ar impune dacă s-ar reveni la circulația în ambele sensuri pe cele două străzi sunt prezentate la secțiunea „Consultare publică”, pe site-ul Primăriei Slatina.
Modificările se referă, mai exact, la străzile Cornișei și Libertății, în prezent străzi cu sens unic. Autoritățile îi întreabă pe cetățeni dacă susțin circulația în ambele sensuri, pe cele două rute, astfel:
Ieșirea spre municipiul Pitești se va desfășura pe două trasee
- Magazinul Universal Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Libertății – Strada Cornișei
- Magazinul Universal Oltul – Bulevardul A. I. Cuza – Strada Primăverii – Strada Cornișei, traseul actual
Pentru a fi puse în aplicare, aceste modificări presupun și alte modificări în trafic. Astfel, pe Unirii ar trebui să se circule în ambele sensuri, iar timpii semafoarelor se vor modifica. De asemenea, în intersecțiile Bulevardului A. I Cuza cu Libertății și Strada Cireașov cu strada Strada Cornișei se va amenaja câte o insulă pentru staționarea pietonilor până la apariția culorii verde a semaforului. Strada Primăverii rămâne, în continuare, stradă cu sens unic. Sondajul de opinie va rămâne pe site-ul Primăriei Slatina toată luna noiembrie. Apoi, dacă rezultatul lui va arăta că oamenii vor desființarea sensurilor unice, se va face un studiu de trafic în acest sens. Iar cetățenii care locuiesc pe cele două străzi vor fi chemați la dezbatere publică.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Regulamentul de ridicare a mașinilor, în vigoare

Regulamentul care permite ridicarea mașinilor parcate ilegal, dar și pe cele abandonate în parcările din cartiere este în vigoare. Prefectura Olt a dat aviz pozitiv hotărârii Consiliului Local Slatina, care a aprobat recent noile reglementări. Reprezentanții municipalității spun însă că nu se grăbesc să îl pună în aplicare. Vor să îi informeze mai întâi pe oameni despre sancțiunile pe care le riscă, dacă nu îl vor respecta.
16 Ian 2018

Artiști de top, în concert la Zilele Slatinei

Amna și Holograf vin sâmbătă la Slatina și vor concerta pe Esplanadă, la finalul unei zile în care vom sărbători cu toții 650 de ani de atestare documentară a orașului. Duminică, Gala Superlativelor, care se va desfășura la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, este prezentată de Monica Davidescu și Aurelian Temișan, iar fetele de la Hypnotique și Marcel Pavel vor asigura buna dispoziție a celor din sală. Pentru seniori cântă, marțea viitoare, Corina Chiriac.
18 Ian 2018