Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primăriile își recalculează bugetele
08.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 462

Cu salariile angajaților majorate, primăriile trebuie să își recalculeze bugetele, astfel încât să nu rămână fără bani de funcționare. În Olt, edilii au fost, în mare parte, prevăzători și nu au aprobat creșteri fabuloase de salarii. Totodată, au luat în calcul inclusiv varianta reducerii veniturilor, dacă vor intra în blocaj. De anul viitor, o dată cu aprobarea noului cod al finanțelor publice, primarii vor ști de la începutul anului pe ce bani se pot baza, anunță vicepremierul Paul Stănescu.


La Vișina Nouă, salariile angajaților din primărie au crescut anul acesta. Dar nu foarte mult, pentru că edilul Cristian Țol a vrut să se asigure că nu va rămâne fără bani la buget, dacă va aproba o majorare semnificativă.
Iar dacă nici pentru această creștere nu vor fi bani suficienți, de anul viitor ia în calcul reducerea veniturilor.
De anul viitor, edilii nu vor mai avea incertitudini atunci când își vor calcula bugetele. Guvernul vrea să pună în aplicare un Cod al finanțelor publice locale, care să reglementeze foarte clar limitele bugetare ale localităților.
În prezent, primăriile din Olt așteaptă o rectificare bugetară de la Guvern, care să le asigure fondurile necesare pentru cofinanțarea unor proiecte europene sau resursele pentru realizarea documentației premergătoare demarării unor investiții. Puține la număr, au rămas fără bani de salarii.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltul sub zăpadă

Zeci de utilaje de la Secția Drumuri Naționale, dar și din cadrul Consiliului Județean, acționează încontinuu, pentru deszăpezire, pe drumurile naționale și județene din Olt. În total, au fost împrăștiate peste 2.500 de tone de material antiderapant, încă de vineri, iar până în prezent nu au existat drumuri închise. O ambulanță a ajuns cu greu la o intervenție, din cauza zăpezii, iar la Pleșoiu un autocar cu 29 de pasageri s-a răsturnat.
17 Dec 2018