Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primăriile își recalculează bugetele
08.11.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 453

Cu salariile angajaților majorate, primăriile trebuie să își recalculeze bugetele, astfel încât să nu rămână fără bani de funcționare. În Olt, edilii au fost, în mare parte, prevăzători și nu au aprobat creșteri fabuloase de salarii. Totodată, au luat în calcul inclusiv varianta reducerii veniturilor, dacă vor intra în blocaj. De anul viitor, o dată cu aprobarea noului cod al finanțelor publice, primarii vor ști de la începutul anului pe ce bani se pot baza, anunță vicepremierul Paul Stănescu.


La Vișina Nouă, salariile angajaților din primărie au crescut anul acesta. Dar nu foarte mult, pentru că edilul Cristian Țol a vrut să se asigure că nu va rămâne fără bani la buget, dacă va aproba o majorare semnificativă.
Iar dacă nici pentru această creștere nu vor fi bani suficienți, de anul viitor ia în calcul reducerea veniturilor.
De anul viitor, edilii nu vor mai avea incertitudini atunci când își vor calcula bugetele. Guvernul vrea să pună în aplicare un Cod al finanțelor publice locale, care să reglementeze foarte clar limitele bugetare ale localităților.
În prezent, primăriile din Olt așteaptă o rectificare bugetară de la Guvern, care să le asigure fondurile necesare pentru cofinanțarea unor proiecte europene sau resursele pentru realizarea documentației premergătoare demarării unor investiții. Puține la număr, au rămas fără bani de salarii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018