Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
After school la Verguleasa
08.11.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 500

Proiect inedit pentru copiii din comuna Verguleasa. Autoritățile locale au investit în educație și au implementat un sistem de învățământ de tip after school. Proiectul este destinat comunității de etnie romă. 81 de copii beneficiază de această formă de învățământ, care există în puține localități din județul Olt din în mediul rural.


 Un proiect cu fonduri europene, o clădire reabilitată și modernizată și multă ambiție. Așa a pus la punct primarul din Verguleasa o formă de învățământ de tip after schol, pentru copiii din localitate.
Pentru a demara proiectul, primarul a reabilitat o clădire veche, ce aparținea fostului CAP, a modernizat-o, iar copiii și cadrele didactice se bucură acum de cele mai bune condiții.
Doar câteva localități din mediul rural beneficiază de această formă de învățământ. Pentru că proiectul are succes, actvitatea tip after school va continua și în anii următori, aceasta fiind și una dintre condițiile prevăzute pentru implementare, de partenerii de proiect. În prezent, finanțarea este asigurată de Consiliul Județean Olt.

 


Șofer mort în accident la Valea Mare

Un bărbat și-a pierdut viața într-un cumplit accident de circulație petrecut, ieri, pe DN 65, în localitatea Valea Mare. Acesta conducea o autoutilitară, când a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un autoturism. Imaginile de la locul accidentului sunt terifiante. Autoutilitara s-a răsturnat peste autoturism, iar șoferul acesteia a rămas încarcerat. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional.
20 Nov 2017