Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
After school la Verguleasa
08.11.2017
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 526

Proiect inedit pentru copiii din comuna Verguleasa. Autoritățile locale au investit în educație și au implementat un sistem de învățământ de tip after school. Proiectul este destinat comunității de etnie romă. 81 de copii beneficiază de această formă de învățământ, care există în puține localități din județul Olt din în mediul rural.


 Un proiect cu fonduri europene, o clădire reabilitată și modernizată și multă ambiție. Așa a pus la punct primarul din Verguleasa o formă de învățământ de tip after schol, pentru copiii din localitate.
Pentru a demara proiectul, primarul a reabilitat o clădire veche, ce aparținea fostului CAP, a modernizat-o, iar copiii și cadrele didactice se bucură acum de cele mai bune condiții.
Doar câteva localități din mediul rural beneficiază de această formă de învățământ. Pentru că proiectul are succes, actvitatea tip after school va continua și în anii următori, aceasta fiind și una dintre condițiile prevăzute pentru implementare, de partenerii de proiect. În prezent, finanțarea este asigurată de Consiliul Județean Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Investiții pentru micii școlari, la Minulescu

Cu sprijinul autorităților locale și al Ministerului Educației, Colegiul „Ion Minulescu” se extinde, pentru a oferi condiții cât mai bune de studiu inclusiv pentru copiii de la clasele primare. Astfel, un corp nou de clădire cu 15 săli de clasă, este aproape finalizat. Primăria va mai moderniza o clădire în care vor fi amenajate încă șase săli de clasă, iar zona destinată activităților after school se mărește.
20 Feb 2018