Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Primăria Slatina, strategie pentru un aer mai curat
12.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 866

Până în 2020, slătinenii vor respira aer mai curat. Cel puțin asta prevede Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al Slatinei, elaborat de o companie importantă de consultanță. Strategia include mai multe proiecte de dezvoltare, de la amenajarea unor piste pentru bicicliști și până la continuarea programului de anvelopare a blocurilor. Scop final este cel de reducere a noxelor și îmbunătățirea calității aerului.


 Consilierii locali ai Slatinei sunt chemați în ședință, să își dea acordul pentru Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al Slatinei. Este de fapt o strategie care reunește mai multe proiecte cu impact asupra mediului.
Autoritățile din Slatina implementează deja unul dintre proiectele cuprinse în această strategie, cel referitor la reducerea consumului energetic pentru încălzirea locuințelor.
Cu proiectele pe hârtie, municipalitatea are acum o misiune destul de dificilă. Să identifice sursele de finanțare pentru a realiza toate aceste investiții. O parte din ele pot fi finanțate, în mod sigur, pe fonduri europene. Altele, cum este cel de reabilitare termică a blocurilor, vor fi continuate și din bugetul local.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018