Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Eficiență maximă la Stația de Epurare Slatina
11.10.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 431

Datorită modernei stații de epurare realizată pe fonduri europene la Slatina, Compania de Apă Olt reușește să își reducă mult cheltuielile pentru energia termică. Stația permite asigurarea unei cantități semnificative de energie electrică și termică, din biogazul rezultat din nămolul de epurare.


 Ca urmare a reabilitării şi extinderii sale prin intermediul proiectului major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Olt”, municipiul Slatina dispune în prezent de o staţie de epurare modernă. Parametrii săi de funcţionare sunt acum conformi cerinţelor de mediu reglementate atât de directivele Uniunii Europene, cât şi de legislaţia naţională. În plus, prin intermediul stației de epurare, Compania de Apă face economii la bugetul alocat cheltuielilor cu energia electrică și termică.
Stația de Epurare Slatina a fost inaugurată în anul 2012 şi beneficiază de utilaje şi aparatură de ultimă oră. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 15 milioane euro, bani din fonduri europene nerambursabile. Alte zeci de milioane de euro au fost alocate Companiei de Apă Olt pentru reabilitarea staţiilor de epurare şi pompare a apei din oraşele Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Potcoava şi Piatra-Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Dan Mihai și-a riscat viața pentru o altă viață

O tânără de 18 ani a fost salvată, sâmbătă, de la înec de un membru al Clubului Slatina Running, care se afla la alergat în zonă. Acesta a fost felicitat și premiat, astăzi, de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în cadrul unei ședințe festive. Tânăra, cunoscută cu afecțiuni psihice, este acum internată în spital și se află în afara oricărui pericol. Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.
11 Dec 2017