Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Eficiență maximă la Stația de Epurare Slatina
11.10.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 434

Datorită modernei stații de epurare realizată pe fonduri europene la Slatina, Compania de Apă Olt reușește să își reducă mult cheltuielile pentru energia termică. Stația permite asigurarea unei cantități semnificative de energie electrică și termică, din biogazul rezultat din nămolul de epurare.


 Ca urmare a reabilitării şi extinderii sale prin intermediul proiectului major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Olt”, municipiul Slatina dispune în prezent de o staţie de epurare modernă. Parametrii săi de funcţionare sunt acum conformi cerinţelor de mediu reglementate atât de directivele Uniunii Europene, cât şi de legislaţia naţională. În plus, prin intermediul stației de epurare, Compania de Apă face economii la bugetul alocat cheltuielilor cu energia electrică și termică.
Stația de Epurare Slatina a fost inaugurată în anul 2012 şi beneficiază de utilaje şi aparatură de ultimă oră. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 15 milioane euro, bani din fonduri europene nerambursabile. Alte zeci de milioane de euro au fost alocate Companiei de Apă Olt pentru reabilitarea staţiilor de epurare şi pompare a apei din oraşele Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Potcoava şi Piatra-Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Construcții noi pe terenul unității militare

Un ansamblu de locuințe, o creșă și o grădiniță sunt imobilele pe care municipalitatea vrea să le construiască pe terenul fostei unități militare, intrat recent în patrimoniul Slatinei. Autoritățile sunt în discuții cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea contractării unui împrumut, pentru ridicarea blocurilor. Clădirile pentru creșă și grădiniță vor fi construite din temelii, tot de Primăria Slatina.
12 Feb 2018