Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Eficiență maximă la Stația de Epurare Slatina
11.10.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 461

Datorită modernei stații de epurare realizată pe fonduri europene la Slatina, Compania de Apă Olt reușește să își reducă mult cheltuielile pentru energia termică. Stația permite asigurarea unei cantități semnificative de energie electrică și termică, din biogazul rezultat din nămolul de epurare.


 Ca urmare a reabilitării şi extinderii sale prin intermediul proiectului major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Olt”, municipiul Slatina dispune în prezent de o staţie de epurare modernă. Parametrii săi de funcţionare sunt acum conformi cerinţelor de mediu reglementate atât de directivele Uniunii Europene, cât şi de legislaţia naţională. În plus, prin intermediul stației de epurare, Compania de Apă face economii la bugetul alocat cheltuielilor cu energia electrică și termică.
Stația de Epurare Slatina a fost inaugurată în anul 2012 şi beneficiază de utilaje şi aparatură de ultimă oră. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 15 milioane euro, bani din fonduri europene nerambursabile. Alte zeci de milioane de euro au fost alocate Companiei de Apă Olt pentru reabilitarea staţiilor de epurare şi pompare a apei din oraşele Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Potcoava şi Piatra-Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018