Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Eficiență maximă la Stația de Epurare Slatina
11.10.2017
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 448

Datorită modernei stații de epurare realizată pe fonduri europene la Slatina, Compania de Apă Olt reușește să își reducă mult cheltuielile pentru energia termică. Stația permite asigurarea unei cantități semnificative de energie electrică și termică, din biogazul rezultat din nămolul de epurare.


 Ca urmare a reabilitării şi extinderii sale prin intermediul proiectului major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Olt”, municipiul Slatina dispune în prezent de o staţie de epurare modernă. Parametrii săi de funcţionare sunt acum conformi cerinţelor de mediu reglementate atât de directivele Uniunii Europene, cât şi de legislaţia naţională. În plus, prin intermediul stației de epurare, Compania de Apă face economii la bugetul alocat cheltuielilor cu energia electrică și termică.
Stația de Epurare Slatina a fost inaugurată în anul 2012 şi beneficiază de utilaje şi aparatură de ultimă oră. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 15 milioane euro, bani din fonduri europene nerambursabile. Alte zeci de milioane de euro au fost alocate Companiei de Apă Olt pentru reabilitarea staţiilor de epurare şi pompare a apei din oraşele Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Potcoava şi Piatra-Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii luară banii pentru tomate

Primii 1.000 de legumicultori olteni înscriși în Programul Tomata care au depus documentele justificative ce atestă vinderea celor 2.000 de kilograme de roșii au primit banii. Reprezentanții Direcției Agricole spun că, până la sfârșitul săptămânii, alți o mie de fermieri vor avea banii în conturi. Pentru ciclul întâi al producției producătorii mai au la dispoziție doar două zile să-și valorifice marfa, termenul limită fiind 15 iunie.
13 Iun 2018

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018