Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Ultimul aviz pentru clădirea BNR Slatina
05.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 295

Ministerul Dezvoltării a dat și ultima aprobare pentru restaurarea și extinderea fostei clădiri a BNR, din Slatina. De acum, proiectul intră în linie dreaptă. Se vor căuta proiectantul și constructorul, apoi se va da startul lucrărilor. După finalizarea lor, în clădirea monument istoric va funcționa Judecătoria Slatina.


Reabilitarea și extinderea clădării istorice în care și-a avut cândva sediul Banca Națională a României este, de acum, o certitudine. Arhitecții anunță că au obținut și cel mai dificil aviz pentru acest proiect.
Odată reabilitată, clădirea va funcționa ca sediu al Judecătoriei Slatina. De aceea, proiectul de restaurare include și construirea unui corp nou de clădire, cu o arhitectură neutră. Această extindere a fost partea care a solicitat cele mai multe aprobări.
Fără corpul nou de clădire, judecătoria nu ar putea funcționa în acest imobil.
Fondurile necesare pentru reabilitarea și extinderea imobilului construit în anul 1912 sunt alocate de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.
 

restaurare cladire BNR slatina
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

OLTTV LIVE

Fără „Masă caldă” în Olt

50 de școli cu peste 20 de mii de elevi au fost incluse anul trecut în proiectul „Masa caldă”. Însă programul a funcționat doar în câteva dintre ele. Cu toate acestea, ministerul Educației îl consideră un succes și a dublat numărul școlilor unde va fi implementat. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se aplică, în anul şcolar 2017-2018. Pe aceasta nu se află nicio școală din județul Olt.
07 Dec 2017