Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul pune punct deşeurilor
29.04.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 70

Se fac ultimele lucrări la depozitul ecologic de la Bălteni, pentru ca, în vară, întregul sistem de management al deşeurilor să fie pus în funcţiune. Autirităţile judeţene trebuie să finalizeze acest proiect, conform calendarului convenit cu Uniunea Europeană.




Oltul este judeţul din Oltenia unde proiectul de management al deşeurilor este cel mai avansat. Ultimele lucrări se fac la depozitul ecologic de la Bălteni, care are o capacitate de 3.560.000 metri cubi. Prima celulă de depozitare a deşeurilor are o capacitate de 880.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare de zece ani. Tot pe amplasamentul depozitului de la Bălteni s-a construit şi o staţie de sortare cu o capacitate totală de 29.000 tone pe an, o staţie de tratare levigat, un sistem de colectare a gazului, dar şi un sistem de alimentare cu apă şi energie electrică, drumuri de acces şi alei interioare şi pavilionul administrativ.

Depozitele de gunoi din unele oraşe, cum ar fi Slatina şi Caracal, s-au închis şi ecologizat, iar cele din Balş, Drăgăneşti Olt, Corabia şi Scorniceşti sunt în în curs de închidere.

Valoarea proiectului de management al deşeurilor este de 31,8 milioane de euro. În cadrul acestui proiect au fost deja finalizate lucrările de construcţie pentru patru staţii de transfer în Caracal, Balş, Corabia, Scorniceşti, 3.722 platforme de colectare a resturilor menajere şi 1.975 platforme de colectarea a deşeurilor reciclabile, în cele 112 localităţi din judeţ.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024