Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„O măsură extraordinară pentru toţi primarii”
11.02.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 85

„O măsură extraordinară pentru toţi primarii din România”, a spus liderul PMP Olt, Marian Vasile, despre modificarea Legii Bugetului de Stat, prin care comunităţilor locale li s-a stabilit un plafon minim de funcţionare. În plus, banii pentru oraşe şi comune vin direct de la Ministerul Finanţelor, fără a mai trece prin consiliile judeţene.




Modificarea Legii Bugetului de Stat, făcută de ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este lăudată chiar şi de reprezentanţii partidelor din opoziţie. Marian Vasile, preşedinte PMP Olt, a declarat că stabilirea unui plafon minim de funcţionare pentru administraţiile locale este o măsură benefică.

Marian Vasile a explicat că bugetul comunei Studina, al cărei primar este, s-a mărit în acest an cu 200.000 de lei, iar în 2015, după noua formulă, are fonduri asigurate pentru funcţionarea primăriei, a unităţilor de învăţământ şi plata salariilor.

Plafonul minim stabilit de Ministerul Finanţelor pentru comunităţile locale este de 1,5 milioane de lei pentru comune, şase milioane pentru oraşe, 20 de milioane pentru municipii, 50 de milioane pentru municipiile reşedinţă de judeţ şi 80 de milioane pentru consiliile judeţene. În plus, după o formulă de calcul în care se iau în considerare numărul de locuitori, suprafaţa, proiectele de investiţii, dar şi alte criterii, fiecare localitate va mai primi fonduri de la minister.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024