Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Planuri mari la Dobroteasa
05.02.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 156

Cu un buget mult mai mare decât în anii trecuţi, administraţia din Dobroteasa are planuri importante pentru dezvoltarea comunei. Va face două proiecte pe fonduri europene şi va miza în continuare pe sprijinul Guvernului, pentru continuarea unui proiect de asfaltare început deja.




Anul trecut, Primăria Dobroteasa a depus la Guvern un proiect de asfaltare a drumurilor comunale în valoare de 42 de miliarde de lei. Primele sume, aproximativ 7,5 miliarde, au fost alocate, iar lucrarea a început. Vremea rea a ţinut însă proiectul în loc, astfel că banii nu au putut fi cheltuiţi în totalitate, însă autorităţile speră că vor finaliza totul anul acesta, tot cu sprijinul Guvernului. La Dobroteasa au ajuns, în 2014, ale 2,5 miliarde de lei vechi pentru repararea unor podeţe şi punţi distruse de inundaţii.

Bani pentru situaţii de urgenţă

Dobroteasa - 250.000 lei pentru:

- repararea a două podeţe

- repararea a două punţi

- refacerea subtraversării la o reţea de alimentare cu apă

Bugetul minim de 15 miliarde de lei vechi acordat anul acesta fiecărei comune, prin noua lege a Bugetului, îi permite edilului din Dobroteasa să suţină şi alte proiecte administrative pe fonduri europene:

  • Amenajare reţea de canalizare

  • Modernizarea şcolii centrale, cu amenajarea sălii de sport şi a terenului


Banii din bugetul local vor permite primăriei să realizeze studiile de fezabilitate şi să plătească partea de cofinanţare. Pentru primarul Ion Crăciunescu, suma de 15 miliarde de lei vechi primită anul acesta de la Guvern este mult mai mare decât în anii trecuţi, când bugetul comunei ajungea la opt, nouă miliarde, cu tot cu banii alocaţi de Consiliul Judeţean.

„Nu ştiu dacă cineva s-ar putea plânge, dacă vorbim de bugetul de anul acesta. Toată lumea e mulţumită, mai ales că nu s-au dat pe culoare politică. Toate comunele din ţară primesc aceeaşi sumă, la fel şi oraşele şi municipiile“, a declarat pentrut Olt Tv primarul Ion Crăciunescu.

Redactor:Simona Vârban
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024