Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Prysmian, investiţii şi locuri de muncă la Slatina
04.02.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 273

O fabrică nouă, care va dubla capacitatea de producţie a cablurilor optice şi o linie care va produce cabluri de înaltă tensiune. La acestea se adaugă crearea unei academii de inginerie. Fabrica de cabluri Prysmian Slatina a anunţat planurie de dezvoltare pentru următorii doi ani.




Conferinţa de lansare a noilor investiţii ale Prysmian a avut loc ieri după-amiază, în Bucureşti, la Ambasada Italiei. Fabrica de cabluri a fost reprezentată de Valerio Battista, CEO al Prysmian Group şi Francesco Fanciulli, CEO Prysmian pentru Europa Centrală.

Cele două proiecte presupun investiţii în valoare totală de 30 de milioane de euro. Producţia de cabluri de înaltă tensiune în fabrica de la Slatina va începe în luna iulie a acestui an, iar noua fabrică, ridicată în parcul industrial, va fi gata până în ianuarie 2017 şi va asigura peste 300 de locuri de muncă. Tot ieri, italienii de la Prysmian au anunţat lansarea unui program de educaţie internaţional, în cooperare cu universităţi specializate din România.

Guvernul României a fost reprezentat de ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, şi de ministrul Economiei, Mihai Tudose.

Ambasadorul Italiei în România, Excelenţa Sa Diego Brasioli, a vorbit despre importanţa celor două proiecte pentru Italia şi România.

Tot ieri, înainte de conferinţa de lansare a celor două proiecte, reprezentanţii Prysmian s-au întâlnit cu premierul Victor Ponta, pentru a semna un memorandum. Acesta se referă la realizarea unui studiu de fezabilitate privind participarea companiei italiene la realizarea unei conexiuni submarine de transfer al energiei electrice dinspre România către Turcia.

Redactor: Simona Vârban
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024