Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bancă de Dezvoltare pentru fondurile UE
23.01.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 76

O bancă de dezvoltare a statului pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene. Este cel mai nou proiect la care lucrează specialiştii din Ministerul Finanţelor. Ministrul Darius Vâlcov a explicat că, astfel, atât autorităţile locale cât şi mediul privat vor atrage mult mai uşor fonduri europene.




Până la jumătatea anului 2015, România va avea o bancă de dezvoltare care va funcţiona în cadrul CEC-ului sau EximBank-ului, după modelul francez şi polonez. Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a prezentat acest proiect care va ajuta mediul privat, dar şi instituţiile statului, să atragă fonduri europene.

„În primul exercițiu financiar de atragere a fondurilor de la Uniunea Europeană, atât autoritățile publice, dar și companiile private au avut o problemă, în principal, în a cofinanța aceste proiecte și atunci ideea acestei bănci de dezvoltare, care să funcționeze în cadrul EximBank-ului sau al CEC-ului sau în colaborare cu ambele instituții bancare, devine din ce în ce mai stringentă și urmează să fie operată cât de curând. Eu cred că până la jumătatea acestui an, această bancă va reuși să fie implementată. Deja sunt doi specialiști, președintele EximBank-ului, dar și unul din secretarii de stat de la Ministerul Finanțelor care au început schimbul de scrisori cu băncile de dezvoltare din Franța și din Polonia, astfel încât să vedem această bună practică de acolo și s-o aducem aici", a declarat ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, pentru DCNews.

Banca de dezvoltare va da credite cu garanţia statului autorităţilor publice şi firmelor private care accesează fonduri europene pentru investiţii.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE