Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Acord politic pentru centură şi autostradă
13.01.2015
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 100

Centura Slatinei şi autostrada Craiova-Slatina-Piteşti se află în master planul de transport prezentat la Ministerul Transporturilor. Conform acestuia, lucrările la centura Slatinei vor începe în august 2015. Pentru ca toate investiţiile din master plan să fie realizate, Ponta a cerut semnarea unui acord politic pe minimum zece ani.




Trei investiţii în infrastructura rutieră a Oltului se află în primele locuri în master planul de transporturi. Premierul Victor Ponta, alături de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a prezentat priorităţile de infrastructură pentru viitorii doi ani. La întâlnirea de la minister a fost prezent şi ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, care a cuprins în bugetul pe acest an 20 de milioane de lei pentru centura Slatinei, după ce deputaţii olteni Daniel Bărbulescu şi Emil Moţ au depus un amendament. Astfel, varianta de ocolire a Slatinei se află la stadiul de pregătire a documentaţiei pentru licitaţia de execuţie a lucrărilor. Termenul de începere a construcţie este estimat, conform master planului, în august 2015. Centura Slatinei va avea 11,73 de kilometri. Autostrada Craiova-Slatina-Piteşti se află în locul al treilea în master planul de transporturi care cuprinde şase astfel de drumuri, având o lungime de 115 kilometri. În faţa ei, pe lista de investiţii sunt autostrăzile Sibiu-Braşov, 103 de kilometri, şi Ploieşti- Comarnic, 49 de kilometri. Valoarea totală a celor şase autostrăzi fiind de 6,58 miliarde de euro. În master plan este cuprinsă şi centura Caracalului, o investiţie de 10,35 kilometri, în valoare de 42 de milioane de lei, care se va finaliza în noiembrie 2015.

Premierul a explicat că pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră trebuie ca toate partidele politice să semneze un acord pentru că este nevoie de garanţii de finanţare pe termen lung pentru constructori. Master planul va fi votat în curând, în Parlament. Guvernul îşi propune ca în acest an să construiască 50 de kilometri de autostradă, iar în 2016, 200 de kilometri.

Redactor: Crina Jilavu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE