Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Zile de foc pentru inspectorii veterinari
03.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 40

Alimentele sunt nelipsite de pe lista de cumpărături a oricărei persoane, în aceste zile dinaintea marii sărbători a Paștelui. Se cumpără mai mult decât în alte perioade ale anului carne, ouă, produse de patiserie și cofetărie, dar și lactate, fructe sau legume pentru mesele îmbelșugate din perioada următoare. De aceea, inspectorii sanitari veterinari s-au mobilizat pentru a supraveghea cât mai bine piața produselor alimentare.


E mobiliare generală în rândul inspectorilor veterinari, care au misiunea de a se asigura că oltenii vor avea pe masa de Paște produse alimentare sigure. Echipele de control străbat târgurile, piețele, laboratoarele de cofetărie și patiserie, dar și cele patru puncte autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor. Până acum s-au dat 26 de amenzi, în valoare totală de peste 40.000 lei și s-au aplicat zece avertismente, fiind, de asemenea, ridicate 32 de kilograme de carne și produse din carne neconforme. Verificările vor continua, iar cetățenii pot da și ei o mână de ajutor veterinarilor, sesizând eventuale nereguli, atât la sediul DSVSA Olt cât și la circumscripțiile sanitare veterinare din județ, care vor funcționa după un program prelungit.
Sesizări vor putea fi făcute și la numărul 0800 826 787, cu apelare gratuită din orice rețea de telefonie mobilă.
Mieii vor fi sacrificați în aceleași centre autorizate temporar ca și anul trecut, respectiv în cele două piețe agroalimentare din Drăgănești-Olt și Balș, la fostul abator din Slatina, în zona Strehareți, între 5 și 7 aprilie, respectiv joi, vineri și sâmbătă, dar și în târgul de la Osica de Sus, sâmbătă, pe 7 aprilie. Toate centrele de sacrificare vor fi monitorizate de medici veterinari, care se vor asigura că animalele sacrificate au documente de sănătate și sunt înregistrare în evidențele sanitare veterinare.
 

veterinari centre miei controale
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019