Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Val de înțepături de căpușe
03.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1654

De la pădure, la spital. 70 de persoane au ajuns la Urgențe, după minicavacanța de 1 Mai, după ce au fost înțepate de căpușe. Medicii atrag atenția că numărul cazurilor a crescut foarte mult în ultima săptămână și îi sfătuiesc pe oameni să își ia măsuri de protecție atunci când merg la iarbă verde.


 56 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după minivacanța de 1 Mai, iar alte 15 la Spitalul municipal Caracal, după ce au fost înțepate de căpușe. Printre victimele căpușelor se află copii, tineri, dar și vârstnici, iar majoritatea au intrat în contact cu insectele, după ce au mers la pădure. Până în prezent, numărul cazurilor de înțepături de căpușe a ajuns la 135. Medicii avertizează că aceste înțepături sunt foarte periculoase, iar îndepărtarea insectelor trebuie făcută cu mare atenție. Printre bolile care pot apărea în urma acestor înțepături se află: encefalita de căpușe, boala Lyme și febra recidivantă. Pentru a preveni înțepătura de căpușe, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt ne recomandă să respectăm câteva reguli simple:
-protecție individuală în cazul deplasării în zone de risc;
-purtarea unor pantaloni lungi;
-prezentarea la medic în cazul în care se constată prezența unei capușe fixate pe piele, atât în scopul extragerii corecte, cât și pentru o eventuală observare a apariției unor simptome.

Potrivit reprezentanților DSP Olt, creșterea numărului de imbolnaviri transmise prin capușe este favorizată de fluctuațiile de temperatură, precipitațiile abundente și vegetație.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018