Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Val de înțepături de căpușe
03.05.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1701

De la pădure, la spital. 70 de persoane au ajuns la Urgențe, după minicavacanța de 1 Mai, după ce au fost înțepate de căpușe. Medicii atrag atenția că numărul cazurilor a crescut foarte mult în ultima săptămână și îi sfătuiesc pe oameni să își ia măsuri de protecție atunci când merg la iarbă verde.


 56 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, după minivacanța de 1 Mai, iar alte 15 la Spitalul municipal Caracal, după ce au fost înțepate de căpușe. Printre victimele căpușelor se află copii, tineri, dar și vârstnici, iar majoritatea au intrat în contact cu insectele, după ce au mers la pădure. Până în prezent, numărul cazurilor de înțepături de căpușe a ajuns la 135. Medicii avertizează că aceste înțepături sunt foarte periculoase, iar îndepărtarea insectelor trebuie făcută cu mare atenție. Printre bolile care pot apărea în urma acestor înțepături se află: encefalita de căpușe, boala Lyme și febra recidivantă. Pentru a preveni înțepătura de căpușe, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt ne recomandă să respectăm câteva reguli simple:
-protecție individuală în cazul deplasării în zone de risc;
-purtarea unor pantaloni lungi;
-prezentarea la medic în cazul în care se constată prezența unei capușe fixate pe piele, atât în scopul extragerii corecte, cât și pentru o eventuală observare a apariției unor simptome.

Potrivit reprezentanților DSP Olt, creșterea numărului de imbolnaviri transmise prin capușe este favorizată de fluctuațiile de temperatură, precipitațiile abundente și vegetație.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019