Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tribunalul Olt: Muncă multă, judecători puțini
02.02.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 240

Peste 11.000 de cauze au fost înregistrate anul trecut pe rolul Tribunalului Olt, mai multe cu aproape 700 față de 2016, peste media națională. Prin activitatea desfășurată și numărul mare de dosare soluționate, instanța s-a încadrat la gradul „Foarte eficient”, în condițiile în care instanța de judecată se confruntă cu deficit de personal.


 Magistrații Tribunalului Olt au prezentat astăzi bilanțul activității pe anul 2017. Din numărul total al dosarelor aflate pe rolul instanței, respectiv 11.006, au fost soluţionate 8.574 cauze. Instanța de judecată s-a încadrat în gradul „Foarte eficient” în ceea ce privește soluționarea dosarelor mai vechi de un an și șase luni, ponderea dosarelor închise într-un an, durata medie de soluționare a cauzelor, redactările peste termenul legal. Aceste calificative, se arată în bilanț, au rezultat pe baza criteriilor stabilite de Consiliul Superior al Magistraturii. În ceea ce privește rata de soluționare a dosarelor, activitatea se încadrează drept „satisfăcătoare”.
Ca si celelalte instanțe din județ, și Tribunalul Olt se confruntă cu deficit de personal. Astfel, dacă la 1 ianuarie 2017, Tribunalul și-a început activitatea cu 22 de judecători, la data de 31 decembrie, din schema de 28 de posturi de judecători numai 17 posturi erau ocupate efectiv, 10 fiind vacante, iar unul vacant temporar.

„Gradul redus de ocupare a schemei de judecători a reprezentat în anul 2017 deficienţa majoră cu care s-a confruntat Tribunalul Olt, munca celor absenţi fiind făcută de cei rămaşi în activitate, care au fost încărcaţi cu un volum de muncă excesiv, aspect ce a determinat scăderea ritmului de lucru în condiţiile din care o parte dintre judecătorii instanței locuiau în municipiul Craiova efectuând zilnic naveta între sediul instanţei şi localitatea de domiciliu. În cursul anului 2017 a existat o perioadă în care activitatea instanţei s-a desfăşurat cu un număr de 15 judecători în activitate, aceasta fiind cauza pentru care rata de soluţionare (operativitatea) a cauzelor a fost una scăzută, fiind soluţionate un număr mai mic de dosare decât cele înregistrate pe rolul instanței în anul anterior”, se arată în bilanțul pe anul 2017.

Activitatea pe anul trecut a Tribunalului Olt a fost prezentată și dezbătută astăzi, în cadrul unei adunări generale a judecătorilor, cu ușile închise.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE