Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Termen prelungit pentru Declarația Unică
16.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 113

Termenul limită pentru depunerea Declarației Unice, stabilit inițial pentru astăzi, a fost prelungit până la sfârșitul lunii, anunță reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Olt. Decizia a fost luată după ce mulți contribuabili au decis să depună formularul online, prin intermediul Spațiului Privat Virtual, în ultimele zile și au îngreunat sistemul informatic.


 S-a prelungit termenul limită de depunere a Declarației Unice, care înlocuiește Declarația 600 și alte câteva declarații fiscale. Asta după ce foarte mulți contribuabili au ales să depună formularul online și au apărut probleme de funcționare a sistemului.
„Termenul a fost extins deoarece atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât și cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spațiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt.
Declarația Unică se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator și parolă, sau cu certificat digital calificat, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro.
Declarația se poate depune și pe hârtie, direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Nedepunerea la termenele prevăzute de lege de către persoanele fizice a Declarației Unice se sancționează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE