Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina, unită în Anul Centenarului
03.12.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 191

Slatina a sărbătorit, cu mic cu mare, Centenarul Marii Uniri. Mii de oameni au participat, sâmbătă, la manifestările pentru celebrarea Zilei de 1 Decembrie și împlinirea a 100 de ani de Românie unită. Copii, tineri, oameni în vârstă, autorități, purtând tricolorul în piept, fulare în aceleași culori și steaguri în mână, cu toții s-au adunat la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pentru a marca evenimentul.


Slătinenii își iubesc țara. Au demonstrat acest lucru și sâmbătă, pe 1 Decembrie, când au participat în număr mare la manifestările organizate pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Copii, părinți, bunici și autorități, cu toții au venit să ia parte la marele eveniment.
Ceremonialul a început cu o slujbă susținută de un sobor de preoți ai Episcopiei Slatinei.
Prefectul județului, Silviu Neacșu, a transmis mesajul premierului Viorica Dăncilă, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.
Autoritățile au depus coroane și jerbe de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din Slatina, zonă care a fost recent reabilitată.
Primarul Slatinei, Emil Moț, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, parlamentari și șefi de instituții au transmis gânduri bune tuturor slătinenilor, oltenilor și românilor.
Manifestările s-au încheiat cu o spectaculoasă paradă militară, pe bulevardul A.I Cuza.
Participanți de toate vârstele au spus că își iubesc țara, au vorbit despre Ziua de 1 Decembrie și au transmis urări românilor de pretutindeni.
Sărbătoarea a continuat pe Esplanadă, unde a avut loc un spectacol de muzică populară. Autoritățile au oferit 4.000 de porții de fasole cu cârnați și vin fiert.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE