Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Slatina: De mâine se deschide târgul de miei
04.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 296

La Slatina, târgul de miei se deschide de mâine dimineață și va funcționa până sâmbătă, la prânz. Anul acesta, comercianții nu vor mai plăti taxă de sacrificare, anunță autoritățile. Vor fi primite în centrul de sacrificare numai animale care au crotalie și documente care să ateste starea lor de sănătate. Activitatea va fi supravegheată atent de veterinari.


 Slătinenii care vor să cumpere miel de Paște direct de la producător sunt așteptați, de mâine dimineață, de la ora 7.30, la târgul autorizat temporar de autorități în incinta fostului abator, din zona Strehareți.
Carnea de miel va fi sigură pentru consum, pentru că toate animalele vor veni însoțite de documente de sănătate, iar sacrificarea se face sub supravegherea veterinarilor. Anul acesta, comercianții vor fi scutiți de taxa de sacrificare, anunță reprezentanții Direcției Administrarea Patrimoniului, care s-au ocupat de autorizarea spațiului.

Cumpărătorii au început să vină încă de astăzi la târg, să vadă programul de funcționare. Vor să cumpere carne proaspătă, direct de la oieri.
Puncte autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor vor fi deschise, tot de mâine și până sâmbătă, în incinta piețelor agroalimentare din Drăgănești Olt și Balș, iar sâmbătă e liber la sacrificarea în siguranță a mieilor și la târgul din Osica de Sus.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018