Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sfinții Împărați Constantin și Elena, întocmai cu apostolii
21.05.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 86

În fiecare an, pe 21 mai, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena, doi dintre cei mai iubiți sfinți, cunoscuți drept cei care au dat libertate creștinismului. În această zi, peste 1,75 milioane de români își serbează onomastica, majoritatea fiind femei.


 Sărbătoarea de astăzi are o semnificație deosebită, aceasta deoarece este pomenit în Biserică marele împărat de la care libertatea religioasă este garantată în toate țările din lume. Creștinismul a devenit religie permisă, jertfele au fost interzise și duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman. În această zi, este interzis să se muncească iar, prin odihna de la muncile câmpului, se credea că recoltele nu vor fi mâncate de păsări. Astăzi, bisericile din Slatina, au fost luate cu asalt, încă de la primele ore ale dimineții, de enoriașii care au participat la slujba dedicată acestor sfinți.
În România, dintre cei 1,75 milioane de români sărbătoriți, aproximativ 900.000 poartă numele Elena, iar mai mult de 470.000 poartă numele Constantin.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Rușii scot la vânzare acțiunile Alro

Acționarii majoritari ai Alro, Vimetco și Conef anunță lansarea unei oferte publice de vânzare a acțiunilor pe care le dețin. Acționarii principali dețin aproape 84,2% din acțiunile companiei, iar în anunțul de vânzare nu este specificat câte dintre acestea vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată în contextul în care, în primul trimestru al acestui an, Alro a înregistrat un profit net superior celui din anul precedent.
18 Iun 2018

„Alege oaia!” ajunge la Slatina, în weekend

Caravana „Alege oaia!” ajunge la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Vizitatorii standurilor special amenajate pe esplanadă vor avea posibilitatea să descopere savoarea preparatelor din carne de oaie și a brânzeturilor. De la eveniment nu va lipsi părintele acestei campanii menite să revitalizeze creșterea și consumul de carne de oaie. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vine însoțit de vicepremierul Paul Stănescu, senator de Olt, și de alți oficiali din Guvernul României.
19 Iun 2018