Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sfinții Împărați Constantin și Elena, întocmai cu apostolii
21.05.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 103

În fiecare an, pe 21 mai, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare și pe mama sa, Elena, doi dintre cei mai iubiți sfinți, cunoscuți drept cei care au dat libertate creștinismului. În această zi, peste 1,75 milioane de români își serbează onomastica, majoritatea fiind femei.


 Sărbătoarea de astăzi are o semnificație deosebită, aceasta deoarece este pomenit în Biserică marele împărat de la care libertatea religioasă este garantată în toate țările din lume. Creștinismul a devenit religie permisă, jertfele au fost interzise și duminica a fost stabilită zi de odihnă în Imperiul Roman. În această zi, este interzis să se muncească iar, prin odihna de la muncile câmpului, se credea că recoltele nu vor fi mâncate de păsări. Astăzi, bisericile din Slatina, au fost luate cu asalt, încă de la primele ore ale dimineții, de enoriașii care au participat la slujba dedicată acestor sfinți.
În România, dintre cei 1,75 milioane de români sărbătoriți, aproximativ 900.000 poartă numele Elena, iar mai mult de 470.000 poartă numele Constantin.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019