Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință
23.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 103

Astăzi, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai iubiți sfinți. Potrivit tradiției populare, această zi este marcată prin împodobirea caselor cu ramuri verzi care simbolizează renașterea naturii. În România este cunoscut ca fiind ocrotitorul oștirii și al armatei. Peste 900.000 de români își sărbătoresc onomastica. Cei mai mulți poartă numele Gheorghe, George, Georgiana sau Georgeta.


 În cărțile sfinte ale ortodoxiei, Sfântul Gheorghe este amintit ca fiind un conducător de oaste în garda împăratului Dioclețian. Când acesta din urmă a început prigonirea împotriva creștinilor, Sfântul Gheorghe și-a mărturisit „credința în Hristos”, iar pentru asta a fost omorât. În țara noastră, acest sfânt este cunoscut ca fiind ocrotitorul armatei, icoana cu el înfățișându-l călare pe un cal omorând cu sulița un balaur, iar Statul Major al Forțelor Terestre din Armata Română îl are ca patron spiritual. În această zi, în Biserica „Sfântul Gheorghe” din Slatina, zeci de credincioși au venit să se roage pentru sănătate și armonie în familie și pentru a birui toate greutățile.
În popor, Sfântul Gheorghe este considerat un ocrotitor al vegetației, al naturii înverzite, dar și al vacilor și oilor. În dimineața acestei zile, tradiția spună că un bărbat, de regulă capul familiei, așază la stâlpii porților și ai caselor ramuri verzi pentru a proteja gospodăria de forțe malefice. Se spune că cine doarme în ziua de Sfântul Gheorghe, va fi somnoros tot anul.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019