Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință
23.04.2018
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 86

Astăzi, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai iubiți sfinți. Potrivit tradiției populare, această zi este marcată prin împodobirea caselor cu ramuri verzi care simbolizează renașterea naturii. În România este cunoscut ca fiind ocrotitorul oștirii și al armatei. Peste 900.000 de români își sărbătoresc onomastica. Cei mai mulți poartă numele Gheorghe, George, Georgiana sau Georgeta.


 În cărțile sfinte ale ortodoxiei, Sfântul Gheorghe este amintit ca fiind un conducător de oaste în garda împăratului Dioclețian. Când acesta din urmă a început prigonirea împotriva creștinilor, Sfântul Gheorghe și-a mărturisit „credința în Hristos”, iar pentru asta a fost omorât. În țara noastră, acest sfânt este cunoscut ca fiind ocrotitorul armatei, icoana cu el înfățișându-l călare pe un cal omorând cu sulița un balaur, iar Statul Major al Forțelor Terestre din Armata Română îl are ca patron spiritual. În această zi, în Biserica „Sfântul Gheorghe” din Slatina, zeci de credincioși au venit să se roage pentru sănătate și armonie în familie și pentru a birui toate greutățile.
În popor, Sfântul Gheorghe este considerat un ocrotitor al vegetației, al naturii înverzite, dar și al vacilor și oilor. În dimineața acestei zile, tradiția spună că un bărbat, de regulă capul familiei, așază la stâlpii porților și ai caselor ramuri verzi pentru a proteja gospodăria de forțe malefice. Se spune că cine doarme în ziua de Sfântul Gheorghe, va fi somnoros tot anul.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Școala „Constantin Brâncoveanu”, în sărbătoare

A fost o sărbătoare cu dublă semnificație astăzi, pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, din Slatina, care au celebrat 31 de ani de la înființarea instituției de învățământ și 21 de ani de când aceasta poartă numele domnitorului Constantin Brâncoveanu. Pentru acest moment, organizatorii au pregătit un program artistic, o coregrafie inedită cu baloane, o paradă pe străzile orașului și au premiat copiii care au obținut rezultate bune la concursurile școlare.
21 Mai 2018