Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Se extind perdelele forestiere din sudul județului
17.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 238

Un proiect derulat pe fonduri europene de Agenția pentru Protecția Mediului va extinde perdelele forestiere din zona de sud a județului și va ajuta la refacerea biodiversității de aici. Specialiștii în protecția mediului vor avea la dispoziție 2,7 milioane de lei, pentru a realiza un plan de management, fondurile fiind suficiente și pentru eventualele despăgubiri oferite proprietarilor de terenuri ce vor fi împădurite.


 „Implementarea și planificarea unui management pro activ prin realizarea planului de management al ariei naturale protejate Dăbuleni-Potelu” se numește proiectul depus de Agenția pentru Protecția Mediului Olt, care va primi finanțare europeană în perioada următoare.
Prin intermediul fondurilor europene, se vor continua acțiunile de împădurire începute în urmă cu ceva timp de autoritățile locale din sudul județului, în zona invadată de nisipuri.
În cadrul proiectului se vor planta arbori care să fixeze solul nisipos, dar vor fi planificate și acțiuni de identificare și protejare a speciilor de păsări specifice zonei.
Bugetul alocat acestor acțiuni este de 2,7 milioane de lei, în totalitate fonduri europene, fără parte de cofinanțare a Agenției pentru Protecția Mediului. Aceeași instituție a reușit, anul trecut, să câștige finanțarea europeană în valoare de peste 5,5 milioane de lei și în cadrul unui proiect asemănător. Cu acești bani, specialiștii vor întreprinde acțiuni concrete de protejare a sfrânciocului cu frunte neagră, dumbrăvencei, cormoranului mic și egretei negre.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE