Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Salvează păsări de pe râul Olt
17.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 336

Patru specii de păsări de pe Oltul Inferior, mai rar întâlnite pe teritoriul României, sunt „vânate” de specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Responsabilii cu protecția mediului vor să le refacă habitatul natural și să îi ajute pe oameni și pe autorități să conștientizeze că trebuie să protejeze aceste specii.


Ce legătură să aibă păsările cerului cu proiectele pe fonduri europene? Am fi tentați să ne întrebăm, înainte să aflăm că Agenția pentru Protecția Mediului Olt a reușit să câștige finanțarea europeană în valoare de peste 5,5 milioane de lei. Cu acești bani, specialiștii vor întreprinde acțiuni concrete de protejare a sfrânciocului cu frunte neagră, dumbrăvencei, cormoranului mic și egretei negre.
În afară de aceste acțiuni de refacere a habitatului natural, se va interveni inclusiv asupra cablurilor electrice de care s-ar putea ciocni păsările, dar și printr-o analiză atentă a tipurilor de fertilizați folosiți în agricultură.
Acțiunile de informare și conștientizare a populației în legătură cu protejarea mediului sunt și acestea o componentă extrem de importantă a proiectului.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.
 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina, împânzită de polițiști și jandarmi

Razii de amploare, la Slatina, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii, împreună cu agenții locali și jandarmii au împânzit orașul, seara trecută, au legitimat și amprentat zeci de persoane și au organizat filtre la intrările în municipiu. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea scandalurilor, a consumului de alcool pe stradă, dar și sancționarea celor care deranjează ordinea și liniștea publică și a persoanelor care fac mizerie în fața blocurilor și a foișoarelor.
19 Iul 2019

Tineri urmăriți international, prinși la Balș

Patru tineri dați în urmărire internațională, după ce autoritățile spaniole au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru mai multe furturi, au fost prinși de polițiști la Balș. Hoții sunt bănuiți că, anul trecut, au furat zeci de mașini în Spania, pentru a le folosi la spargerea unor locuințe și magazine pe teritoriul acesuiași stat. După ce au fost încătușați, hoții au fost prezentați la Curtea de Apel Craiova, care a hotărât reținerea lor pentru 24 de ore.
18 Iul 2019