Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Salvează păsări de pe râul Olt
17.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 352

Patru specii de păsări de pe Oltul Inferior, mai rar întâlnite pe teritoriul României, sunt „vânate” de specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Responsabilii cu protecția mediului vor să le refacă habitatul natural și să îi ajute pe oameni și pe autorități să conștientizeze că trebuie să protejeze aceste specii.


Ce legătură să aibă păsările cerului cu proiectele pe fonduri europene? Am fi tentați să ne întrebăm, înainte să aflăm că Agenția pentru Protecția Mediului Olt a reușit să câștige finanțarea europeană în valoare de peste 5,5 milioane de lei. Cu acești bani, specialiștii vor întreprinde acțiuni concrete de protejare a sfrânciocului cu frunte neagră, dumbrăvencei, cormoranului mic și egretei negre.
În afară de aceste acțiuni de refacere a habitatului natural, se va interveni inclusiv asupra cablurilor electrice de care s-ar putea ciocni păsările, dar și printr-o analiză atentă a tipurilor de fertilizați folosiți în agricultură.
Acțiunile de informare și conștientizare a populației în legătură cu protejarea mediului sunt și acestea o componentă extrem de importantă a proiectului.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.
 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE