Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Restricții la vânzarea porcilor în târguri
09.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 233

Autoritățile veterinare din Olt sunt în alertă, după ce pesta porcină africană s-a extins în patru județe din țară. Se fac verificări în toate târgurile și piețele, iar fermierilor li se explică riscurile la care își expun efectivele dacă primesc animale din alte exploatații. În același timp se iau probe de la porcii mistreți împușcați în partidele de vânătoare, mistreții fiind cei care împrăștie virusul pestei porcine.


 Pesta porcină, boală cauzată de un virus cu răspândire rapidă pentru combaterea căreia nu există vaccin sau tratament, pune pe jar medicii veterinari din județ. Depistată mai întâi la porci mistreți din Satu Mare și Tulcea, boala s-a extins și în Constanța și Brăila. Într-o fermă din Tulcea au fost sacrificați peste 44.000 de porci. În Olt, medicii veterinari controlează mai mult ca oricând toate târgurile și locurile în care se vând animale, fiind stabilite restricții de comercializare și amenzi de până la 6.000 lei pentru cei care nu le respectă.
Toate partidele de vânătoare în care sunt uciși mistreți sunt monitorizate, probe de la fiecare animal fiind analizate în laboratorul direcției veterinare.
Dacă se extinde, virusul poate cauza pagube materiale uriașe în economia națională.
Virusul pestei porcine africane a fost răspândit în România de porci mistreți care și-au schimbat habitatul, în urma partidelor de vânătoare. Mistreții pot parcurge distanțe chiar și de 30 de kilometri, astfel că virusul ajunge rapid dintr-un loc în altul.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE