Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Reguli noi pentru mașinile vechi
04.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2736

Reguli noi pentru șoferi din 2018. Începând de luna aceasta, mașinile mai vechi de 12 ani vor face anual Inspecția Tehnică Periodică și nu la doi ani, cum era până acum. Pentru autoturismele noi, în schimb, intervalul de prezentare pentru ITP va fi de trei ani. Sancțiunea pentru lipsa ITP este 1.305 lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare.


 An nou, reguli noi pentru șoferi. Dacă, până acum, proprietarii autoturismelor cu o vechie mai mare de 12 ani efectuau Inspecția Tehnică Periodică o dată la doi ani, din ianuarie 2018 aceasta se va face anual. Noile reglementări sunt prevăzute într-un act normativ apărut recent în Monitorul Oficial, care transpune în legislaţia naţională o directivă europeană, potrivit capital.ro. Reprezentanții stațiilor care efectuează ITP-ul spun că este un lucru foarte bun pentru siguranța circulației, având în vedere că majoritatea mașinilor verificate sunt vechi și foarte vechi.
În fiecare lună, prin această stație trec aproximativ 300 de mașini pentru efectuarea ITP. Potrivit angajaților, 70% dintre acestea sunt mașini vechi. Multe dintre defecțiunile constatate sunt la sistemul de iluminare.
Mașinile găsite cu defecțiuni sunt trimise direct la service, pentru reparații.
Polițiștii spun că depistează frecvent șoferi care circulă cu mașinile fără ITP. Iar amenzile sunt uriașe.
ITP-ul la RAR costă 175 de lei. În schimb, amenda pentru lipsa sau expirarea acestuia este 1.305 lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018