Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Procurorii olteni, sufocați de dosare
31.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 313

Peste 26.000 de cauze penale au avut de soluționat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și unitățile subordonate, în anul 2017. O muncă uriașă, având în vedere că deficitul de personal este de aproape 50 la sută. Chiar și așa, magistrații olteni au reușit să obțină rezultate mai bune anul trecut, față de 2016.


În anul 2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și unitățile subordonate au avut de soluționat 26.481 de cauze penale. Dintre acestea au fost soluționate 9.949 de cauze. La sfârșitul lui 2017 au rămas nesoluționate peste 10.000 de cauze, în creștere cu 11% față de anul precedent. Șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt spune că și în 2017 a fost deficit de personal, iar noul an a început la fel.
Deși sunt organizate concursuri pentru ocuparea posturilor la Parchetul Olt, acestea rămân tot vacante. Puțini procurori aleg județul Olt.
La capitolul dotări, procurorii olteni spun că au un buget limitat. Anul trecut au primit echipamente de înregistrare pentru camerele de anchetă, dar mai este nevoie și de alte dotări.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Cartierul Progresul - zonă de (ne)siguranță

Zona Progresul este atent monitorizată de poliție. Timp de o lună, oamenii legii acționează pe toate străzile, atât în sistem propriu, dar și împreună cu Jandarmeria și Poliția Locală, pentru a preveni furturile și faptele antisociale. De la începutul anului, în cartierul Progresul au avut loc zeci de furturi din autoturisme, poșete și buzunare, dar și distrugeri și fapte cu violență. Polițiștii vor să prevină aceste infracțiuni și să transforme zona Progresul într-o zonă de siguranță.
21 Mai 2018

Loctrans schimbă traseele autobuzelor

Veste bună pentru călătorii care circulă cu Loctrans. În urma unor studii de trafic realizate de o firmă specializată, reprezentanții societății au decis să modifice traseele autobuzelor, în avantajul călătorilor. Astfel, vor fi înființate trasee noi, cu noi denumiri, care vor avea viteză mai mare de parcurgere și cel mai important este că în orele de vârf, în stațiile centrale, numărul mijloacelor de transport vor fi suplimentate.
16 Mai 2018