Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Prefectul a învățat să acorde primul ajutor
09.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 271

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au demarat o campanie la instituțiile publice din județ, pentru a-i învățat pe angajați cum să acorde primul ajutor unei persoane rănite. Prima vizită a fost la Prefectura Olt. Printre angajații instruiți de pompieri s-a aflat și prefectul Silviu Neacșu, care a învățat astăzi cum se face resuscitarea.


Câți dintre noi știm să acordăm primul ajutor unei persoane în cazul unui accident, cutremur sau în orice altă situație de urgență? Prefectura Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean și Crucea Roșie au demarat un proiect denumit generic „Voluntar”. Acesta are ca obiectiv instruirea angajaților cu privire la acordarea primului ajutor medical.
Primul care a exersat tehnicile de prim ajutor a fost chiar prefectul județului.
Foarte utilă este trusa de prim ajutor, care nu trebuie să lipsească din autoturisme și pe care trebuie să știm cum să o utilizăm. De asemenea, cunoașterea folosirii unui guler și a unui defibrilator este foarte importantă.
La cursul de astăzi, angajații Prefecturii au fost învățați și cum să ajute o persoană înecată sau încarcerată în urma unui accident rutier.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copiii romi, ajutați să își aleagă o meserie

Copiii romilor din Slatina au văzut cum funcționează o mașină de pompieri, o ambulanță, o autospecială de poliție sau un echipaj de jandarmi. Apoi s-au delectat cu o piesă de teatru jucată de actori romi veniți pentru ei de la București. Toate aceste activități au fost organizate vineri seara, în cadrul unei activități derulate de Partida Romilor, în colaborare cu Direcția de Protecție și Asistență Socială Slatina.
16 Iul 2018