Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Prefectul a învățat să acorde primul ajutor
09.01.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 269

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au demarat o campanie la instituțiile publice din județ, pentru a-i învățat pe angajați cum să acorde primul ajutor unei persoane rănite. Prima vizită a fost la Prefectura Olt. Printre angajații instruiți de pompieri s-a aflat și prefectul Silviu Neacșu, care a învățat astăzi cum se face resuscitarea.


Câți dintre noi știm să acordăm primul ajutor unei persoane în cazul unui accident, cutremur sau în orice altă situație de urgență? Prefectura Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean și Crucea Roșie au demarat un proiect denumit generic „Voluntar”. Acesta are ca obiectiv instruirea angajaților cu privire la acordarea primului ajutor medical.
Primul care a exersat tehnicile de prim ajutor a fost chiar prefectul județului.
Foarte utilă este trusa de prim ajutor, care nu trebuie să lipsească din autoturisme și pe care trebuie să știm cum să o utilizăm. De asemenea, cunoașterea folosirii unui guler și a unui defibrilator este foarte importantă.
La cursul de astăzi, angajații Prefecturii au fost învățați și cum să ajute o persoană înecată sau încarcerată în urma unui accident rutier.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018