Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Peste 1.000 de miei și iezi sacrificați de Paște
10.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 66

Cele patru centre autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor au fost asaltate, înainte de Paște, de olteni care au vrut să cumpere carne proaspătă de miel sau de ied. Potrivit unui bilanț al Direcției Sanitare Veterinare, în aceste locuri s-au sacrificat aproape 700 de animale. Alte aproximativ 400 au fost tăiate în două abatoare autorizate din județ, carnea ajungând în magazine din toată țara.


 Oltenii care au vrut să cumpere carne proaspătă și sigură de miel au avut la dispoziție locuri special amenajate și supravegheate. Patru centre de sacrificare au fost deschise, în zilele dinainte de Paște, la Slatina, Balș, Drăgănești-Olt și Osica de Sus. Sute de oameni au trecut pragul târgurilor și au avut de unde să aleagă. Miei mai mici, dar și exemplare de zeci de kilograme, ameliorate cu rase franțuzești, au fost oferite celor care obișnuiesc să pună pe masa de Paște carne de miel. Un oier din zona de nord a județului a avut de vânzare 400 de miei.
În total, peste 680 de miei și iezi au fost sacrificați în cele patru centre, iar alți 441 în abatoare.
Numărul mieilor sacrificați în magazine a fost mai mic decât anul trecut, când s-au înregistrat 663 de capete de tineret ovin și caprin sacrificate înainte de Paște. Mieii sacrificați în abatoare au ajuns în lanțurile de magazine din țară.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Se ridică mașini zilnic, la Slatina

Polițiștii locali din Slatina împreună cu angajații Direcţiei Administrare Străzilor şi Iluminatului Public ridică zilnic autoturisme parcate pe trecerea de pietoni sau în intersecții. Numai astăzi, până la prânz, au fost luate șapte mașini. Polițiștii fac apel la proprietari să nu mai parcheze ilegal, pentru că riscă să nu își găsească autovehiculul acolo unde l-au lăsat. Pentru recuperare, proprietarii plătesc o taxă de 150 de lei, plus o amendă care pleacă de la 290 de lei.
14 Mar 2019