Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Peste 1.000 de miei și iezi sacrificați de Paște
10.04.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 28

Cele patru centre autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor au fost asaltate, înainte de Paște, de olteni care au vrut să cumpere carne proaspătă de miel sau de ied. Potrivit unui bilanț al Direcției Sanitare Veterinare, în aceste locuri s-au sacrificat aproape 700 de animale. Alte aproximativ 400 au fost tăiate în două abatoare autorizate din județ, carnea ajungând în magazine din toată țara.


 Oltenii care au vrut să cumpere carne proaspătă și sigură de miel au avut la dispoziție locuri special amenajate și supravegheate. Patru centre de sacrificare au fost deschise, în zilele dinainte de Paște, la Slatina, Balș, Drăgănești-Olt și Osica de Sus. Sute de oameni au trecut pragul târgurilor și au avut de unde să aleagă. Miei mai mici, dar și exemplare de zeci de kilograme, ameliorate cu rase franțuzești, au fost oferite celor care obișnuiesc să pună pe masa de Paște carne de miel. Un oier din zona de nord a județului a avut de vânzare 400 de miei.
În total, peste 680 de miei și iezi au fost sacrificați în cele patru centre, iar alți 441 în abatoare.
Numărul mieilor sacrificați în magazine a fost mai mic decât anul trecut, când s-au înregistrat 663 de capete de tineret ovin și caprin sacrificate înainte de Paște. Mieii sacrificați în abatoare au ajuns în lanțurile de magazine din țară.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018