Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pericolul vine de la căpușe
05.06.2018
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 400

Peste 300 de olteni au fost înțepați de căpușe, numai în ultimele două luni. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt spun că cifrele sunt îngrijorătoare, iar în cinci dintre cazuri a fost confirmată Boala Lyme. Printre pacienți se află și un copil de numai patru ani. Medicii atrag atenția că înțepătura de căpușă este foarte periculoasă și îi sfătuiesc pe oameni să aibă grijă atunci când ies la iarbă verde, mai ales în zonele cu umiditate.


Tot mai multe persoane ajung la spital, după ce sunt înțepate de căpușe. Numărul lor este în creștere, față de anul trecut, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt spun că în unele cazuri au apărut deja complicații.
Cele cinci persoane diagnosticate cu Boala Lyme se află sub tratament și sunt monitorizate de medici. Specialiștii spun că simptomele care apar după înțepătura de căpușă nu trebuie ignorate. Este indicată prezentarea de urgență la medic, pentru a evita riscul apariției unor complicații.
Ca măsuri de prevenție, medicii spun să purtăm haine lungi, să folosim spray care se aplică pe piele sau peste haine, și mai ales să evităm zonele umede, pentru că este un mediu favorizant pentru apariția acestor insecte. Complicațiile ce pot să apară din cauza căpușelor pot duce până la paralizie sau chiar deces.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Șoferii care opresc în stațiile Taxi, amendați

De anul acesta, șoferii care parchează în stațiile de taxiuri primesc amendă între 400 și 800 de lei. Fapta a fost introdusă în legislația locală, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Slatina, după ce mulți taximetriști s-au plâns că le sunt ocupate frecvent locurile. Taximetriștii spun că noua măsură îi va ajuta să găsească libere stațiile, pentru a putea parca fără probleme, mai ales că plătesc și impozite suplimentare.
18 Ian 2019