Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pericol de inundații în patru localități din Olt
08.03.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 3377

Se revarsă apele, după topirea zăpezilor. Patru localități din Olt pot fi afectate de inundații, potrivit unei avertizări hidrologice, valabile până mâine după-amiază. Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor au înregistrat creșteri de debite pe toate cursurile de apă, iar la Priseaca un afluent al Dîrjovului a distrus un pod și a inundat trei curți.


 Hidrologii sunt în alertă, după ce, în cursul zilei de ieri, apele au crescut până la cota de atenție, pe Vedea și pe Teslui. Toate cursurile sunt monitorizate, iar datele sunt transmise, chiar și din trei în trei ore, către Sistemul de Gospodărire a Apelor.
Primarul din Priseaca, Gheorghe Florea, spune că apele sunt în retragere. Podul a fost însă închis circulației, din motive de siguranță rutieră. Autoritățile locale vor cere sprijinul celor județene, pentru repararea căii de acces. Risc de inundații este și în alte patru comune din Olt, potrivit unei avertizări emise de hidrologi.
La Schitu, apele rezultate din topirea zăpezii au inundat drumul. În imaginile transmise de o telespectatoare pe pagina de Facebook a televiziunii se observă cum șuvoaiele ajung pe carosabil și amenință să intre în curțile oamenilor. Pe marginea drumului nu există însă șanțuri sau rigole pentru scurgerea apelor pluviale.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

„Oltenii & Restu’ lumii”, gata de start

Se fac ultimele pregătiri în Slatina, pentru ediția a XXIV-a a Festivalului „Oltenii & Restu’ lumii”, care începe mâine, la ora 11:11. La Podul Olt, locul în care se va instala vama oltenească, s-a lucrat toată ziua la pregătirea spațiilor verzi și la igienizarea zonei. Iar pe Esplanadă se instalează meșterii populari și scena pentru spectacole. Organizatorii promit și anul acesta o ediție de pomină, cu spectacole, bancuri, glume și voie bună, așa cum le place oltenilor.
13 Sep 2018