Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Omul care și-a pus amprenta pe istoria Slatinei
05.01.2018
Autor articol: Mirela Vârșă
Vizualizari: 645

Luna aceasta, Slatina își sărbătorește valorile și își arată recunoștința față de oamenii care și-au adus contribuția la dezvoltarea orașului, prin acțiuni de succes în diferite domenii de activitate. Trei slătineni vor primi distincția „Personalitatea anului 2017”, cu ocazia aniversării a 650 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Unul dintre aceștia este doctorul în istorie Aurelia Grosu.


 Timp de 40 de ani și-a desfășurat activitatea la Muzeul Județean Olt, parcurgând toate gradele profesionale, de la muzeograf la cercetător științific. Pasionată de istoria Slatinei, Aurelia Grosu și-a dedicat întreaga activitate orașului care a adoptat-o și pe care îl iubește atât de mult.
Licențiată în istorie în 1975, Aurelia Grosu și-a luat doctoratul în istorie la Universitatea București, în 2004. Este expert în bunuri arheologice și istorico-documentare, dar și specialist în cercetări arheologice. Timp de 14 ani a fost director al Muzeului Județean Olt și aproape 15 ani șef al secției de istorie și artă, în cadrul instituției. A efectuat cercetări în situri arheologice importante din județul Olt, a inițiat proiecte expoziționale de anvergură, a publicat numeroase cărți și studii de specialitate axate pe o valorificarea unor aspecte de istorie locală. Dintre lucrările publicate, reținem: „Monumente istorice și de artă din județul Olt”, „Slatina amintirilor”, „Portret sentimental – Ion Popescu Negreni”, „Gânduri despre Spiru Vergulescu”, „Mănăstirea Căluiu”, „Evoluția istorică a vetrei urbane din Slatina”, „Străzi și case vechi din Slatina”, „Parfumul Slatinei de odinioară”, „Bănci slătinene la 1900”, „Centrul vechi al Slatinei”.

Din anul 2013, Aurelia Grosu este realizator al emisiunii „Amprente” difuzată pe postul de televiziune Olt Tv, prin care se promovează valorile de identitate istorică, culturală, artistică din municipiul Slatina și județul Olt. Recent, a realizat filmul documentar „Vârstele Slatinei” dedicat aniversării a 650 de ani de la atestarea documentară a orașului nostru, un proiect cultural inedit, finanțat de Primăria Municipiului Slatina.
Filmul documentar „Vârstele Slatinei”, realizat de istoricul Aurelia Grosu cu prilejul aniversarii a 650 de ani de atestare documentară a orașului, va fi difuzat pe Olt Tv sambata si duminica, de la ora 20.20.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Gest impresionant al polițiștilor de la Rutieră

Ajutor nesperat pentru o familie cu patru copii, din comuna Milcov, căreia i-a ars casa în urma unui incendiu. Polițiștii de la Biroul Rutier Slatina s-au mobilizat, au strâns bani și au cumpărat alimente, dulciuri și haine pentru familia greu încercată. Cei patru copii și părinții lor au rămas doar cu hainele de pe ei, iar acum locuiesc într-o încăpere amenajată în gospodărie, până când vor reuși să își repara casa.
19 Apr 2018

Atenție la ITP, sancțiuni drastice din 20 mai!

Zeci de șoferi sunt prinși de poliție în fiecare lună circulând cu Inspecția Tehnică Periodică expirată. Un lucru extrem de grav, o spun polițiștii, dar și șoferii. O înăsprire a legii ar putea stopa acest lucru, sunt de părere și unii, și alții. În prezent, circulația fără ITP este contravenție și se sancționează cu amendă de 2.000 de lei, plus reținerea certificatului de înmatriculare. Însă din 20 mai, sancțiunile se vor înăspri.
20 Apr 2018