Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: POR, accesat de microîntreprinderi
30.07.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 125

Programul Operațional Regional, care oferă finanțare europeană atât pentru instituțiile publice cât și pentru privați, are peste 100 de proiecte depuse. Cele mai multe sunt ale microîntreprinderilor, la care se adaugă însă și investiții publice cum sunt clădirile de patrimoniu sau sediile unor instituții. Vicepremierul Paul Stănescu a explicat că întârzierile apărute la debutul programului au fost recuperate, astfel că banii alocați României vor fi cheltuiți în totalitate.


Unul dintre cele mai mari programe pe fonduri europene, Programul Operațional Regional, a început cu întârziere după ce autoritățile de management care gestionează fondurile au fost acreditate greoi.
Întârzierile au fost atât de mari încât exista riscul ca România să piardă toți banii ce puteau fi accesați pe cele 11 axe prioritare, în perioada 2014-2020, respectiv 8,25 miliarde euro. Acum, veștile de la Ministerul Dezvoltării sunt bune.
Din Olt, au fost depuse, în cadrul Programului Operațional Regional, 117 proiecte, aproape jumătate pentru Măsura 2.1A, Microîntreprinderi. Pentru 54% dintre proiectele depuse de instituții sau entități private s-au semnat deja contractele de finanțare. Tot în cadrul POR s-au depus și proiecte pe Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, din Olt fiind înregistrate 18 solicitări, cele mai multe în cadrul axei 3, „Clădiri publice”.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Dobrosloveni, campioană la „Cupa Satelor”

Atmosferă superbă, duminică, pe Stadionul „1 Mai” din Slatina, unde s-a disputat finala competiției „Cupa Satelor” 2018-2019. Campioana județului este formația din Dobrosloveni, care va reprezenta Oltul în faza regională a acestui concurs. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care le-a oferit micuților jucători marele trofeu, diplome, medalii și echipament sportiv.
18 Mar 2019